Ett nytt liv …

Så har jag då äntligen bestämt mig för att göra om min blogg till det den egentligen alltid varit, en trädgårdsblogg. Den uppmärksamme ser säkert att namnet är nytt. Den heter numera inte ”Anitas blogg … lite av mycket” utan det nya namnet är ”Anitas blogg … de fyra blomsterhaven”.

Namnet ”De fyra blomsterhaven” syftar främst på de ”fyra trädgårdar” jag kontinuerligt besöker, den inomhus, den i uterummet, min egen trädgård och allas vår trädgård som ligger därute och bara väntar på att avnjutas. Och så heter ju trädgård ”have” på danska och det tyckte jag var lite fyndigt.  😉

Det här betyder inte att det kommer att bli färre foton på bloggen utan snarare tvärtom. Det finns inget bättre sätt att återge växters skönhet, att illustrera inlägg etc. än med foton. Det kommer också fortfarande att finnas lite kåserier och akvareller. Egentligen blir det inte så stor skillnad utan främst att betoningen ligger på det som är mitt största fritidsintresse, blommor och trädgård.

Jag har upptäckt en annan sak med bloggandet. Det är många inne och tittar varje dag (ca 100 besökare) men man har inte den blekaste aning om vilka och varför. Det tycker jag är märkligt. Är det verkligen så många eller är det något galet med statistiken undrar man. För det är ju väldigt få som lämnar några spår efter sig. Det ska bli intressant att se om ”tittstatistiken” minskar eller ökar nu när det blir en mer uttalad trädgårdsblogg. Jag skriver ju inte för att få en massa kommentarer, däremot så tycker jag det är roligt om någon kan hitta lite inspiration bland mina inlägg.

Så … nu är alltså detta en trädgårdblogg. En trädgårdsblogg med foton, text och blomsterglädje. Bilden får representera mina fyra blomsterhav … tulpanerna inomhus, kamelian i uterummet, scillorna i trädgården och blåsipporna i backarna. Ännu är det för tidigt för både scillan och blåsipporna hos mig men … dom kommer … och dom kommer snart … 🙂

defyrahaven01

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Ett nytt liv …

 1. Låter spännande med din trädgårdsinriktning på bloggen nu. Ser fram mot dina vackra bilder när nu våren och sommaren kommer. Ha en fortsatt trevlig söndag.

 2. Ulla skriver:

  Javisst ska du ha en trädgårdsblogg, det blir säkert jättebra! Man ska ha det som man själv känner mest för, då blir det bäst.
  Jag har, precis som du, inte heller min blogg för att få en massa kommentarer, utan för att jag tycker det är så roligt med foton, blommor och natur.Och om sedan någon mer än jag tycker det, så ser jag det som en bonus till bloggandet 🙂
  Och jag har också märkt att det kommer en massa besökare varje dag, det pendlar mellan 50 och 120 besökare. Och dessutom så rusar besökarantalet alltid i höjden varje gång man gjort ett nytt inlägg…. men det har alltid varit så på WordPress. Jag blev mäkta förvånad när jag startade min blogg på WordPress, hur stor genomslagskraft den fick redan från början. Man undrar ju ibland var alla besökare kommer ifrån och vilka de är :)Fast många kommer när de söker på växter, det ser jag också.
  Mitt Neriuminlägg t.ex, är uppe i 2000 träffar nu.

  Underbara bilder till detta inlägget också! Jag ser fram emot din ”nya” trädgårdsblogg!

  Önskar dig en skön vecka!
  Kram Ulla

 3. Birgitta C skriver:

  Hej Anita!
  Jo, jag besöker ofta din blogg och läser dina fina texter och ser dina underbara bilder. Det är ett nöje jag har att titta in till dig.
  Jag kab berätta att jag idag har letat fram årets första lilla blåsippa, så jag mailar den till dig.
  Det skulle ju vara riktigt roligt att göra en blogg också men jag måste hejda mig i min framfart.
  Kram/Birgitta

 4. Anita skriver:

  Slottsträdgårdsmästaren … ja det känns bättre nu när jag faktiskt bestämt mig för att skriva om det som ligger mig varmast om hjärtat … blommor överallt och av alla de slag.

  ——-

  Ulla … vi tänker väldigt lika du och jag när det gäller bloggandet. En blogg fungerar ju mycket som en dagbok för ens egen skull. Det är jättebra att samla olika ämnen och kunna gå tillbaka och titta. Och om man sedan skriver om något som andra har glädje av, ja då är det ju jättekul och en extra bonus. Och det stämmer att många hittar ens blogg via sökningar. Jag har väldigt många besökare på mina gamla orkidéinlägg har jag sett. Och det är väldigt många som söker på ”akvarell” och hamnar hos mig.

  —–

  Birgitta … jag har fått din fina blåsippa och jag har just skrivit ett mail till dig. Och jag vet ju att du brukar vara inne och läsa min blogg för det har du talat om. Du brukar ju skriva kommentarer och maila mig ibland.

  —–

  Tack för att ni tittade in. Jag kan tala om att snön faller här och det är alldeles vitt. Men, det är ju den tiden. Mars och april bjuder på … aprilväder.

  Ha nu en riktigt bra vecka!
  Anita

 5. Mona skriver:

  Hejhopp

  Jag kikar ofta in men är usel på att både kommentera å uppdatera egen blogg ;-)….

  Kram
  Mona

 6. Anita skriver:

  Mona … jo jag vet att du brukar titta in hos mig, och jag vet några fler också men vilka är de 80 andra? 🙂 Jag kikar in hos dig också men det tog ett tag innan jag hittade din nya blogg. Och kommentera är definitivt inget tvång, men visst blir man lite nyfiken om siffrorna verkligen är rätt.

  Ha det gott!

  Kram Anita

 7. Ulrica skriver:

  Att jag kikar in är nog ingen nyhet :).. men det är samma hos mig. Jag har också massor av besökare varje dag men inte många hojtar att dom är där. Det är väl så i bloggeriet, att många kikar in och ser om det är intressant och sen försvinner dom igen!

  Jag tycker du gör rätt i att göra din blogg till en trädgårdsblogg, det känns som att det är DU!

  Idag har vi en fantastiskt vacker vinterdag här, gissar att du har detsamma.. men VAR är våren?? Jag längtar ju efter räkmackan *S*

  KRAMAR

 8. Susanna skriver:

  Tack för besöket och för dina värmande ord. Vad roligt att du gör om din blogg till en trädgårdsblogg, den ser jag fram emot att följa! Underbara bilder från de fyra blomsterhaven. Det var en bra beskrivning tycker jag, med de fyra blomsterhaven. Ha en riktigt skön dag!

 9. witchyborder skriver:

  Oh, det här inlägget hade jag helt missat, hm, har varit lite krasslig ett par dagar med en envis nackspänning (som så klart kommit av alltför mycket datorjobb med bilder och felaktiga glasögon). Idag har jag varit till Vällingby och en ny optiker och det var verkligen jättebra. Hon var noggrann och ordentlig och var hästtjej i sin ungdom precis som jag. Och nu hade hon två border collies också! De var i affären, jättefina mysiga hundar.

  Nu bara måste det bli varmare snart för många av mina sådder har vuxit så pass att de behöver komma ut :-). Tyvärr ska vi inte till trädgårdsmässan, hade varit kul men det kom annat i vägen. Har varit en gång bara för många år sedan. Hoppas du får en trevlig dag där och att den där Bore tar och åker bort på semester någon annan stans.
  Kram Cathy

 10. Anita skriver:

  Ulrica … kul att du tycker att det passar mig med en trädgårdsblogg. Trädgård och blommor blir mer och mer mitt övervägande intresse. Jag finner aldrig sådan ro och styrka som när jag får gå omkring och pyssla med mina blommor.

  Det är en vacker vinterdag om man sitter inne och tittar ut. Men när man kommer ut … huuuu … vilka kalla nordanvindar. Räkmackan känns väldigt långt borta en dag som denna 😉

  —–

  Susanna … tack själv för besöket. Min blogg har nog till 90% bestått av blommor och trädgård redan innan så jag tyckte det var på tiden att den fick ta på sig trädgårdshatten och bli en riktig trädgårdsblogg.

  ——

  Cathy … hoppas att du kommer att må bättre nu när du hittat en ny optiker. Det blir lätt att man inte tänker på hur man sitter vid datorn. Jag vet av egen erfarenhet. Man kan se ut som en hösäck ibland där man sitter.

  Jag ska försöka njuta ordentligt på trädgårdsmässan. Tur att inte kung Bore når in där 🙂

  ——

  Tack för att ni tittade in. Ha en fortsatt trevlig dag.

  Kram Anita

 11. ÅsaV skriver:

  Ah, en trädgårdsblogg! Så passande – för det är ju verkligen DU! Jag gillar att kika in här hos dig, men är ibland lite för lat att kommentera. Ibland kan det vara skönt att bara blippa runt, läsa och titta på alla fina bilder. Jag måste försöka skärpa till mig med kommenterandet! 🙂

  Ha en fin dag!
  Kram Åsa

 12. Anita skriver:

  Åsa … ja visst är det JAG 🙂 Att jag inte kallat det trädgårdsblogg förut förstår jag egentligen inte. Ville väl inte låsa mig till ett ämne. Men … det behöver man ju faktiskt inte.

  Kram Anita

 13. Mona K skriver:

  Hej Anita! Det var väl en bra ide´att du ändrar bloggnamnet men fortsätter med det du är så duktig på,nämligen att fotografera blommor och annat vackert runt omkring oss. Jag har varit lite slö med blogg tittandet ett tag men jag återkommer säkert.
  Ha en bra helg! Kram Mona K

 14. Anita skriver:

  Mona … så kul att höra ifrån dig. Ja man är lite periodare när det gäller bloggandet. Jag tycker det är kul just nu, mest för att gå tillbaka nästa år och se vad jag gjorde, när jag gjorde det o.s.v. Det är alltid bra att veta när man sådde något, om det var för tidigt för sent etc. Bloggen fungerar ju som en jättebra personlig dagbok. Och vill andra titta in och om andra kan få några tips, ja då är det ju extra roligt.

  Ha en fin söndag 🙂

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s