Veckans akvarell – Portelet bay

 
Jag har just tillbringat en timme i uterummet och inte gjort någonting. Bara gått där och tagit på pelargonernas mjuka blad. Tittat på alla små, små blad som kommer längs änglatrumpeternas stammar. Insupit den vackra nyansen av den rosa kamelians knoppar. Pratat med de blommor som ännu slumrar i vinterdvala och sagt åt dom att vakna.

När jag gick omkring där så upptäckte jag att ljuset nu flödar i uterummet och att det börjar bli så pass varmt att man snart kan sitta där och måla akvareller. För att komma lite ytterligare i akvarellstämning så tänkte jag lägga ut en av mina gamla … en som faktiskt är min personliga favorit. Det är ett vanligt avmålat motiv och jag förstår det. För Portelet bay på Jersey tog andan ur mig när jag var där en gång på 90-talet. Jag har målat av detta motiv många gånger men just den här är min egen favorit. En hel del fantasi finns där. Det var inte så mycket blommor i verkligheten men det hör till den konstnärliga friheten 🙂

Med veckans akvarell från Portelet bay på Jersey vill jag önska er alla en riktigt skön helg. Njut av vårljuset … 🙂

porteletbay

Detta inlägg publicerades i Akvareller. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Veckans akvarell – Portelet bay

 1. Catharine skriver:

  Oh så vackert. Jersey skulle jag gärna åka till. Kanske i höst, nu har jag så pass många sådder och sticklingar igång att jag inte kan åka någonstans förrän man kan plantera ut det mesta i rabatterna. Det blir så himla varmt i uterummet att man måste öppna emellanåt så inte småplantorna torkar bort, och jag har ingen som kan göra det åt mig om vi åker bort. Men det är skönt att kunna åka på senhösten också. Idag har jag testat lite nya vattenfärg stämplar jag köpt. Två små små akvarellmålningar blev det. Inget märkvärdigt men jag är lite stolt.
  Nu ska jag ut med hundarna på eftermiddagsrundan, det är is överallt så det blir en kort tur. Husse är i England på fotboll.
  Ha en härlig helg i uterummet.
  Kram Cathy

 2. Anita skriver:

  Cathy … jag tror att Jersey är minst lika vackert på hösten. Jag kan för min inre syn se Portelet bay i höstfärger och olika scenarier. Havet vilt och råmande med höstfärger i lite dovare toner. Eller havet lugnt och stilla tillsammans med den djupt blå himlen som ger sprakande höstfärger.

  Jag har ännu inte sått något men … nästa helg blir det dags. Då har jag hunnit besöka trädgårdsmässan också och kanske …. kanske kommit hem med lite fler fröer 😉

  Hoppas du hade en skön lördagspromenad trots isen och att du får en härlig söndag.

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s