Uppehåll …

 
… i bloggandet. Ni har säkert märkt att jag varit lite blogglåg senaste tiden. Jag har bara lagt ut några inlägg för att känna att jag måste väl visa mig på bloggen. Försökte väcka upp ”Veckans akvarell” igen men det känns inte som någon förnyelse direkt. Känns mer som när TV kör ”På spåret” för 19:e säsongen. Och jag borde väl ha något annat än ”veckans akvarell” också. Jag är helt enkelt bloggtom i huvudet. Och varför ska jag plåga er och mig själv med trista inlägg. Det känns som en patient som man håller vid liv med konstgjord andning. Nej då är det bättre att göra ett uppehåll och komma tillbaka med ny energi. Men det är inget som säger att uppehållet blir långt. Rätt vad det är poppar något upp i huvudet att skriva om och då sitter jag här igen.

Idag är det en underbar dag. Morgonen vaknade lite lätt duvblå och gick sedan över i ett rosa skimmer innan solen till slut sprack ut i ett brett leende. På trädens grenar skimrar rimfrosten där fåglarna sitter och håller konsert. Och nu börjar växtsäsongen komma igång i uterummet. Jag kan berätta att jag har två nya tillskott i blomsterfamiljen. Kamelior. En rödvit och en rosa. Dom har flera utsökt vackra utslagna blommor och massor med knoppar. Den rosa har just nu en knopp som är ofantligt vacker. Den ser nästan ut som en utsökt rosenknopp. Den är verkligen ett konstverk. Jag har kameliorna i uterummet där de verkar trivas väldigt bra.

Men nog om det. Det var ju uppehåll i bloggandet som gällde.  Vi ses så småningom. Det kan blir väldigt snart för det kan vara så att inspirationen kommer tillbaka så fort jag börjar plantera om blommor och så fröer.

Tills dess! ha det bra där ute alla!

Anita

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Uppehåll …

 1. Ulla skriver:

  Precis så känner jag ibland också. Man tänker ”vad 17 håller jag på med bloggandet för”. Sen går det ett tag och man tycker det är kul igen, men jag har också känt mig bloggtom den senaste tiden. Kanske är det årstiden, man längtar så efter våren och efter att få ny energi.
  Och jag hoppas, och känner jag dig rätt, så är du nog snart tillbaka igen. Jag vill gärna se dina kamelior!
  Men till dess, ha det riktigt bra Anita!
  Kram Ulla

 2. Ta den tid du behöver Anita men lova att det inte blir för långt uppehåll. När våren kommer finns det ju så mycket som man vill visa. Själv är jag alldeles för produktiv vad gäller bloggandet och känner i stället att jag borde hålla igen lite…
  Ha det gott nu och på återseende i bloggvärlden.

 3. ÅsaV skriver:

  Jag har ju knappt börjat att blogga och känner mig redan blogg-tom! Mycket beror nog på hur stressigt det är på jobbet för min del. Det är bara när jag är helledig som lusten infinner sig till att blogga, eller fota eller vad det nu kan vara. Kanske det är samma för dig?

  Du kanske skulle ta och börja med ditt akvarellmålande som du pratat så länge om? Vänta inte på att inspirationen ska infinna sig, utan bara sätt dig här och nu idag och börja! Vi kanske t.o.m skulle kunna utmana varandra? Jag har också varit sugen hur länge som helst på att börja måla, teckna eller liknande. Antar du utmaningen att skapa något pyttelitet med färg eller pennor under helgen? Då har vi ju något att blogga om också! 🙂

  Ha en fin helg, med eller utan blogg!
  Kram Åsa

 4. Anita skriver:

  Ulla … jo det är nog årstiden. Man längtar så efter våren nu. Så småningom så ska du nog få se mina kamelior. Än så länge så har jag inte tagit några bilder på men dom kommer nog 🙂

  Slottsträdgårdsmästaren … känner jag mig själv rätt så blir nog inte uppehållet så långt. Så fort jag börjar plantera om mina blommor kommer inspirationen säkert att finnas där. Försökte förresten att skriva 3 gånger på din blogg där du skrev om ”den första skivan”. Men jag fick ge upp. Det var bara ”serverfel” hela tiden. Men jag kan säga att min första skiva var ”I should have known better” med Beatles som jag köpte för min veckopeng 🙂

  Åsa … jag skulle gärna ha antagit utmaningen men jag hinner inte i helgen då jag ska på födelsedagsfest. Och imorgon ska jag förbereda en resa till Tyskland som jag ska göra nästa vecka. Men … jag måste säga att jag blev sugen av din utmaning. Nästa helg kanske … ? 🙂

  Tack för att ni tittade in och för era ord. Uppskattas mycket ska ni veta.

  Ha nu en riktigt skön helg!
  Anita

 5. Eva skriver:

  Älskade lillasyster! Jag kan förstå din ”tomhet”, men jag vet att du kommer tillbaka med förnyade krafter när allt börjar gro och växa igen! 🙂 Just nu är det liksom en mellanperiod när vi alla väntar och väntar på de där första livstecknen som förebådar vår och sommar!
  Nu ska vi ut och handla födelsedagspresent till Wilmer, som fyller 6 år idag! Sedan är det bara en födelsedag kvar i februari och lugnet lägrar sig några månader! 😉
  Hoppas du får en trevlig födelsedagsuppvaktning och en fortsatt härlig helg tillsammans med Thomas.
  Hälsa så gott från
  storasyster, Kjell och Nessie
  Kraaaammmmmm

 6. Mona K skriver:

  Vill bara önska dig ett skönt uppehåll från bloggen men kom snart tillbaka, Du behövs när jag behöver avkoppling på nätet.

  Tills vi ses, ha det så bra!
  Kram Mona K

 7. Anita skriver:

  Eva … jag har kommit på att egentligen är det nog inte tomhet, egentligen är det nog tvärtom, för fullt i hjärnan just nu. Förhoppningsvis bättrar det sig efter nästa vecka.

  Samtidigt är man i det där gränslandet mellan vinter och vår. Men bara man får gräva med fingrarna i jord igen, sticka ner små gröna sticklingar och vänta på att de ska börja växa. Så de inköpta fröna som ligger och väntar i sina påsar … ja när man helt enkelt passerar tullstationen mellan vinter och vår … då kommer nog energin och inspirationen tillbaka.

  Hoppas ni hade en fin födelsedag med Wilmer. Vi var själva på en jättemysig födelsedagsfest med god mat och dryck. Vi kom hem vid 23-snåret och klarade värsta snöfallet. Men oj vad mörka Roslagsvägarna är.

  Vi ses på tisdag goa syrran!
  Kraaaaam

  ——

  Mona … jag ska försöka att ha ett bra uppehåll. Som jag skrev till Eva … det är nog egentligen inte tomhet utan för fullt just nu. Det gäller då att stanna upp och ta det lugnt ett tag vilket jag ska göra, inte bara med bloggandet. Men jag kommer tillbaka, var så säker. För jag älskar egentligen att fotografera (även om jag knappt tagit några bilder alls i år) och jag älskar att skriva av mig, mycket för min egen skull. Men kan man glädja någon annan så är det naturligtvis ett extra plus 🙂

  Tack för att du tittade in och skrev ett par rader. Det uppskattar jag mycket.

  Ha det så bra du också 🙂

  Kram
  Anita

 8. Vissa tider kan det vara hopplöst hos blogg.se. De säger att det blir överbelastat ibland…alla människor verkar skriva och läsa bloggar nu för tiden.

 9. Anita skriver:

  Men nu har jag lyckats lägga in flera stycken kommentarer hos dig 🙂

  Hoppas du har en bra sportlovsvecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s