För ett år sedan …

 
Måndagen har passerat grå och disig. Det är kväll och jag tittade just ut genom fönstret. Lätta snöflingor faller men kommer dom att ligga kvar? Hur kommer det att se ut imorgon bitti när jag tittar ut?

Jag fick för mig att se om jag hade några bilder från förra året så här dags. Och det visade sig att jag hade varit ute på fotopromenad, just den 27 januari. När jag tänker på förra vintern så tänker jag … ”ingen snö var det”. Men se … den 27 januari var det en riktigt vacker vinterdag. Vi får väl se hur den 27 januari 2009 blir. Hur den än blir vädermässigt hoppas jag att alla får en bra dag!

Här är några bilder från just den dagen förra året!

den27jan200801

den27jan200802

den27jan200803

den27jan200804

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till För ett år sedan …

 1. Ulla skriver:

  Vackra vinterbilder! Någon vinter får vi nog inte här denna säsongen, vädret är grått och disigt idag, som vanligt 🙂 Men nu kan det kvitta med vinter, nu längtar jag efter våren.

  Ja, man kan så klockrankor nu, det är för att de ska blomma snabbare, för de tar ju ganska lång tid på sig att sätta blom. Men som sagt, det blir svårt med ljuset och så ränner de iväg så fruktansvärt 🙂

  Hur går det med den som du övervintrade?

  Kram Ulla

 2. Anita skriver:

  Ulla … det blev inget av flingorna som föll igår. Och jag håller med dig, nu får det gärna bli vår. Det var bara kul att se att det faktiskt var lite snö förra året, just det här datumet. Skulle någon frågat mig så hade jag säkert sagt att … nej, det var ingen snö. Minnet är kort. Man minns mest att förra året var snöfattigt även fast det fanns en och annan snörik dag.

  Nog om det. Blommor är mycket roligare. Min klockranka står i sin stora träkruka i uterummet. Det värsta är att när jag klippte ner den så vräkte regnet ner. Jag skulle därför låta den stå och torka tills dan efter innan jag tog in den. Ville inte ta in den regndrypande krukan i uterummet, på nya heltäckningsmattan. Det värsta var att jag inte hade koll på temperaturen. På natten blev det -6 och jorden blev till en enda isklump. Jag tog in den ändå men tvivlar på att den överlevde. Men det visar sig längre fram i år. En hortensia som jag haft flera år och som varit svår att övervintra skjuter nu i varje fall nya fina skott på alla stammar. Den hoppas jag mycket på. Om jag får den att blomma igen ska jag ha flera. Tycker det är så härligt med hortensior i krukor ute på altanen.

  Nu börjar lunchen närma sig sitt slut. Ha en fortsatt fin dag!

  Kram Anita

 3. Cathy skriver:

  Vi fick lite snö inatt också, det är ett fint pudertäcke i trädgården. Men urr vad ruggigt det är idag. Nollgradigt och lite blåst. Så nu vill vi ha vår allihop. Roscoe sjunger fortfarande serenader för grannens Wilma stackarn. Om hon nu börjat löpa precis som vi kom hem lär eländet pågå en vecka till ungefär. Nästa gång hon löper får vi verkligen hoppas att de befinner sig på sin sommarö i skärgården någonstans.

  Tittade in i akvariet som är min ”propagation box” och nu har paprika fröna börjat komma upp också och även Ruckola och Astrar (dubbla Lady Coral Blue tror jag det var de hette, blir som bollar). Rudbeckian verkar också vara på gång. Ska nog ta en liten kruka och testa Astrantia också.

  Vi får hoppas på mer sol framöver.
  Kram Cathy

 4. Anita skriver:

  Cathy … har ni fortfarande serenader hemma? Själv hade jag en tik och där var blodskättandet besvärligt istället.

  Det låter spännande med dit akvarium med blivande växter. Jag blir riktigt sugen att börja så jag också när jag läser om dina sådder.

  Och visst vill vi ha vår. Den kommer nog snart ska du se 🙂

  Ha en fortsatt fin vecka!

  Kram Anita

 5. Annika skriver:

  Blev lite nyfiken på hur det såg ut hos mig den 27 januari förra året… Så jag letade fram mappen januari. Å minsann… det fanns bilder från den 27:e :o) Dock ingen snö… Den kom först i slutet av mars vill jag minnas.

  Härliga vinterbilder du bjuder oss på. Den sista är extra skön för det känns som om jag står där i skogen och skall ta mig igenom grenverket… å fortsätta förbi granarna… mot ljuset :o)

  Kram Annika

 6. Anita skriver:

  Annika … vet du vad? (nu lät jag som Tjorven i Saltkråkan) 🙂 Det snöade inte den 27 januari i år men när jag klev upp för ca 15 minuter sedan, den 29 januari alltså, då föll snön utanför. Ett vitt täcke har nu lagt sig över marken. Och det verkar fortsätta. Men det är fortfarande plusgrader ute så jag är förvånad att snön ligger kvar. Nåja … den går säkert bort under dagen. Det återstår att se.

  Visst är det kul att kunna gå tillbaka och se i bilder hur det var förra året vid samma tidpunkt.

  Tack för att du tittade in och ha en riktigt bra dag 🙂

  Kram Anita

 7. Ulrica skriver:

  Men idag, Anita.. idag är det full vinter ute!! Och det är sååå vackert :). Jag hoppas innerligen att det ligger kvar till min lunchrast så jag hinner ut en liiten stund och fånga allt det vita!

  KRAM Ulrica

 8. Anita skriver:

  Jaaaa Ulrica … det är fortfarande vitt på träden här. Hoppas det är det hos dig också. Du kanske är ute just nu på lunchpromenad med kameran i högsta hugg. Ska kolla din blogg imorgon och se om det kommit in några vinterbilder.

  Alltid lika roligt när du tittar in hos mig. Ha nu en riktigt bra dag i snön 🙂

  Kram Anita

 9. Catharine skriver:

  Även Hässelby har fått snö inatt. Det ligger ett par cm snö kvar på marken. Hundarna gillar det och var ute en bra stund i trädgården, Witchy försökte få fart på Roscoe med varierande succe. Han sjunger fortfarande, och om det var så att tiken börjat löpa precis som vi kom hem så lär det väl hålla på ett par dagar till, stackarn. Men det är mindre nu. Witchy har varit bra när hon löpt, inte så mycket blodskvättnade alls. Liten hund kanske inte blöder så mycket.
  Vad gäller frön, jag beställde frön direkt från Plants of Distinction i England i höstas. Det var väldigt smidigt och gick snabbt, var inte så dyrt heller tror jag. De har ju lite andra fröer än de man kan hitta här hemma. Och de säljer plantor också och vad jag kunde se går det att beställa inom EU.

  Kram Cathy

 10. ÅsaV skriver:

  Tänk vad vintern kan vara vacker när den visar sig från sin bästa sida. Härligt att få se dina fina bilder i kontrast till hur vintern ser ut här i Uppsala… 🙂
  Ha en fin helg!
  Kram Åsa

 11. Eva skriver:

  Lillsyrran! Du kan ta bilder du! Idag är det lördag och vi har varit ute i Nöttesta och där är det rena vinterlandskapet, kan jag berätta! När vi kom därifrån gick jag till apoteket och köpet Revaxör för att försöka kurera mitt högra öra. Det blev värre!;-) Jag hör inget alls nu, eller i alla fall bara lite. Jag försöker med en ny kur i natt, annars får jag väl ringa vårdcentralen på måndag! 🙂 Så kan det gå när man är förkyld!
  Hoppas ni får en forsatt skön helg Thomas och du!
  Hälsa och krama
  från
  Storasyrran, Kjell och Nessie

 12. Mona skriver:

  Jamen se där, vilka härliga bilder du visar, blir nästan salig av den nedersta, får nästan lust att krypa in i bilden där bland alla kvistar och söka mig fram till det det där vackra glitterljuset i bakgrunden.

  Mona//

 13. Anita skriver:

  Oj så länge sedan jag var inne här och tittade. Har helt enkelt inte hunnit.

  Cathy, Åsa, Eva och Mona … tack för att ni tittade in och skrev så härliga rader. 🙂

  Ha nu en fortsatt skön vecka 🙂

  Kram på er från Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s