Och så var det trettondag jul …

 
Inte så kallt denna eftermiddag, som nu är på väg att gå över i kväll. Just nu har vi nära nollan och det har precis börjat snöa ymnigt utanför fönstret. Men speciellt mycket snö är inte utlovat så vi får väl se vad det blir av det.

Idag har jag suttit vid PC:n och kollat igenom bilder. Upptäckte att det fortfarande var höst ”i huvudet” både på min blogg och min hemsida så jag tänkte att det var bäst att se till att det fick bli lite vinter där innan det är dags att lägga in vårbilder (så härligt det låter).  🙂

Upptäckte också att jag knappt tagit några bilder alls denna jul. Kameran har fått stanna hemma under våra promenader. Men några har jag skrapat ihop som får gälla som dokumentation av julen 2008-2009.

Med dessa bilder vill jag önska er alla en skön trettondagskväll och skön onsdag.

Den första är tagen den 28 december ute vid Taxinge slott …

vinterdag122801

Alla följande bilder är tagna den 5 januari. Denna vid Nya Malmsjöbadet i Södertälje, tyckte hockeyspelaren såg så härlig ut. Och så tyckte jag det var så läckert med de blå kassarna som stod där och lyste i solen.

vinterdag010501

Så följer tre bilder som visar Mälarens vatten vid Sandvikens brygga. Jag är svag för speglingar …

vinterdag010502

Och här ser man hur isen tagit ett grepp över växtligheten …

vinterdag010505

Stillheten vid Sandvikens brygga …

vinterdag010506

Och slutbilden. Långa skuggor vid koloniområdet vid sjön Måsnaren …

vinterdag010507

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Och så var det trettondag jul …

 1. Catharine skriver:

  Vilka härliga bilder, just nu längtar man nästan efter lite kyla 🙂 Vi kom tillbaka till Sydney igår eftermiddag och det är VÄLDIGT varmt just nu. Klockan är strax efter 10 på morgonen och termometern visar på 29 grader. Det kändes nästan svalare ute vid Ayers Rock även om det nog var närmare 40 grader för det blåste lite. Och så kunde man snabbt komma in i nästa hotell med luftkonditionering.
  God fortsättning på 2009 önskar jag dig.
  Kram Cathy från ett varmt Sydney

 2. Anita skriver:

  Cathy … härligt att höra ifrån dig. Det är verkliga väderkontraster. Vi har haft ner till minus 16 och ni har plus 29. En skillnad på 45 grader. Vi får väl hoppas kylan lindrats lite tills ni kommer tillbaka.

  Det måste varit ljuvligt att se Ayes rock. Det är en dröm jag har. Och att få se den i soluppgång.

  Nu är det dags för frukost för mig och jobb efter arton dagars ledighet. Men det är bara 3-dagars vecka 🙂

  Ha nu en fortsatt härlig semester i värmen 🙂

  Kram Anita

 3. ÅsaV skriver:

  Vackra vinterbilder, jag känner verkligen kylan ända hit. Jag har inte heller fotat så mycket över julen, men det beror mest på att fingrarna fryser bort när man fotar ute vintertid.

 4. Ulla skriver:

  Här var det vintrigt och vackert! Jovisst är det fint med vinter också, bara det inte blir alldeles fööör kallt 🙂
  Härliga bilder, så stilla och vackert.
  Kram Ulla

 5. Mona skriver:

  det blir lite så, det har ju varit så mörkt..men nu attan har det som sagt vänt å jag bara väntar på dom där nätterna som aldrig blir mörka….
  Ser att även du har vinter å kallt….det är vackert med is å speglingar, frost och krispigt väder…tänk, allt i naturen är liksom vackert utan att sminka sig….hur än tidigt naturen vaknar så behöver den inte en timma på toan för att se ut som en ”människa”…

  Mona//

 6. Anita skriver:

  Åsa … på tal om kyla. Kom just hem. Efter att ha väntat på en försenad buss och missat den jag skulle byta till, så jag fick vänta på nästa, är mina fötter i det närmaste okännbara. Hade samma ”jobbskor” som innan jul. Glömde helt bort att det skulle bli kallt i eftermiddag. 🙂 Här är just nu -11. Burr!

  ———-

  Ulla … vintern är vacker men just nu är den lite för kall. I varje fall för mina fötter 😉 Men den är vacker att njuta av när man sitter inne och tittar ut på den 🙂

  ———-

  Mona … du är för härlig 🙂 Ja tänk om man vore som naturen. Att bara vakna upp, hur tidigt som helst och alltid vara lika vacker. O framförallt. Att kunna vara vaken hur länge som helst, i synnerhet på sommaren och nästan bara bli vackrare och vackrare, ju senare det blir.

  ———–

  Tack för att ni tittade in. Ha nu en riktigt härlig kväll. Hoppas det inte är för kallt hos er.

  Kram Anita

 7. Mona K skriver:

  Tänk vad skönt det lät med vår i sikte! Det känns skönt att vi är på ”rätt” sida av vintertiden. Man märker att dagen har längt sig nu. Vackra vinter bilder, speciellt från bryggan, det var så härligt ljus i den bilden.
  Hoppas allt är bra med er efter alla helgdagar. Nu är vardagen här igen, det är lite skönt det också.
  Önskar dig en bra onsdagkväll.
  Kram Mona K

 8. Anita skriver:

  Mona … jo här är allt bra men ikväll är det riktigt kallt igen. Just nu är det minus 13 grader utomhus så då är det skönt att mysa inomhus. Vi har just ätit en riktig gammal 70-talsrätt, ostgratinerad löksoppa. Det brukar vi äta ibland på vintern, efter jobbet, när det är riktigt kallt så det passade bra idag.

  Önskar också dig en bra onsdagskväll och en skön torsdag!

  Kram Anita

 9. Eva skriver:

  Kära lillasyster!
  Jag har ”lånat” en bild av dig från din fina bildsvit här ovan att ha på mitt ”skrivbord”. Den med vattnet, växtligheten och stenarna! Jag hade svårt att välja ur ditt fantastiska skafferi av bilder! 🙂
  Kylan nöp mig i kinderna när jag gick från Fridhemsplan till jobbet. Det är helt OK, bara det inte blåser. Nu ska det bli mildare och litet mera snö. Det är bara att ta det som det kommer! 😉
  Hoppas du får en fortsatt bra arbetsvecka. Den är ju inte så lång. Det är skönt med litet mjukstart så här på det nya året! 🙂
  Hälsa Thomas så gott och hoppas att vi ses snart igen!
  Kramar
  Storsyster

 10. Ulrica skriver:

  Det är så himla vackert! Just när isen hänger i grässtrån så förundras jag över naturens krafter. Det är så svårt bara att komma ner till kanten för att fota dem :).

  Jag hoppas du har en toppenfin dag och du.. i morgon är det helg igen!!
  Varma kramar
  Ulrica

 11. Så sköna vinterbilder med blå hockeytrunkar å speglingar å snö å is å sköna ljusspel.

  Vi har ingen snö ännu även om det vari duktigt kallt… Kommer väl i slutet av mars… snön… när man är riktigt sugen… på vår :o)

  Ha det gott i snö å kyla. Vet du… idag hade vi solsken å 7 grader plus… det är nästan vår… Var nere en sväng i viken å badade… Nästan i alla fall… halkade runt lite på hala klippor å stenar ;o)

  Kram Annika

 12. Anneli skriver:

  Fina bilder! Ymnigt snöfall låter underbart…det har jag missat om det nu varit det här någon gång! Hoppas jag får se det någon gång under första halvan på 2009! Annars får du nästa gång dokumentera det på bild till mig!

  jag önskar dig en underbar helg! Njut så du blir nästan tokig!

  Kram!

 13. Anita skriver:

  Eva … du får låna så mycket du vill. Och du känner ju till alla mina skafferier … inte bara det med foton i 😉 Nu nyper inte längre kölden i kinderna. Igår när jag läste av max/min temperaturerna så hade det varit -14 som kallast och +3 som varmast under ett dygn. Det går fort när det väl börjar.

  Hälsa och krama dig själv och din goa familj från Thomas och mig 🙂 … lillsyrran

  ———————–

  Ulrica … ja naturens krafter är mäktiga. När vi var ute vid Mälaren den 5 januari låg isen tyst och stilla. Helt plötsligt hörde vi ett öronbedövande dån. Jag trodde det var flygövning men det visade sig att det var svallvågor som gjorde att hela isen böljade så det bara dånade om det. Plötlisgt bröts isen sönder och istället för skum vid strandkanten (som det är på sommaren) så samlades is i ett tjockt lager. Så visst är naturens krafter mäktiga.

  Och nu är helgen här igen, visst är det härligt 🙂
  Kram till dig …. Anita

  ——————–

  Annika … jo så brukar det ju vara, snö i mars, eller till och med i april, då när vårlängtan är som starkast. Förra våren så kom en riktig köldknäpp sent i mars/april som tog många av mina azaleaknoppar som trott att ”nu är det vår”. Det hoppas jag inte ska hända i år. 7 grader plus låter dock härligt. Det har varit riktigt vårväder här också 🙂

  Ha det gott och krama hunderbara Åke från mig 🙂
  Kramen … Anita

  ———————–

  Anneli … dessvärre så har det ymniga snöfallet inte hållit i sig merän sisådär 20 minuter varje gång. Och nu är det tö. Men du ska se att du får din efterlängtade snö innan vintern är över. Och jag lovar att försöka fotografera den, nästa gång den dyker upp här 🙂

  Och jag hoppas att du får en riktigt fin helg. Krama alla dina goa katter extra mycket 🙂
  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s