Den första dagen …

 
… av det nya året … 2009. En ny bok med 365 sidor där sidan 1 snart är klar. Den har hos oss inletts med riktigt kallt väder. Just där vårt hus ligger är ett riktigt köldstråk, ca 2 grader kallare än bara någon knapp km bort. Jag kollade precis temperaturen (kl 20:30) och den är just nu -11,7. Jag önskar det vore snö ute. Ett snötäcke skulle skyddat trädgården, barmarksfrost är inte bra för växtligheten. Jag håller tummarna för alla mina växter.

Det är alltså långt kvar innan de första blommorna börjar spira i rabatterna. Tills dess får jag njuta av blommor inomhus. Julblommorna står sig ett tag till och orkidéerna har massor av knoppar. Och snart börjar tulpanernas tid. Jag kunde inte låta bli att köpa en bukett med lila tulpaner till nyår. Jag upptäckte dessutom idag att dom var så vackra inuti. Deras mitt var målad som med himmelsblå penseldrag.

Med en bild på mina lila tulpaner hälsar jag den första dagen i år 2009 välkommen. Hoppas ni alla har det bra, trots den bistra vinternatten.

llilatulpan20090101

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Den första dagen …

 1. Ulla skriver:

  Det är kallt här också, men ni har ännu kallare. Vi fick ha fläkten på i uterummet i natt.
  Men på dagarna, nu när solen skiner, då blir det 22 grader varmt i uterummet 🙂 Vi kommer närmare våren dag för dag nu, det är konstigt, för så fort det blivit nyårsdagen så känns allt annorlunda, man tycker det är ljusare med en gång och man känner sig mer hoppfull.
  Och tulpantiden börjar också 🙂
  God Fortsättning på det nya året!
  Kram Ulla

 2. Anita skriver:

  Oj … så varmt som ni har i uterummet har vi det inte då solen skiner. Men ni har nog mer glas i ert uterum. Vi hade också en extra fläkt inatt, för säkerhets skull. Man är lite försiktig första året innan man lärt sig hur rummet klarar att hålla temperaturerna. Men det verkar fungera över förväntan, trots att det är så stort som 25 kvadrat. Egentligen så räcker det nog med det ordinarie elementet men man vill ju inte vakna på morgonen och det visar sig at det varit minusgrader i rummet under natten.

  Jag håller med dig. Nyårsdagen är på något vis det första vårtecknet. Trots att det inte är många minuter per dag så känns det som om det är mycket ljusare. Det klara fina vädret och rimfrosten hjälper naturligtvis till.

  Under natten så har två av mina orkidéer slagit ut som bara hade knopp när jag tittade igår eftermiddag. Dom känner också av våren verkar det som. 🙂

  En riktigt God Fortsättning på det nya året till dig också Ulla! Nu ska vi njuta av det återvändande ljuset 🙂

  Kram Anita

 3. Bettan skriver:

  Haloo Anita å god fortsättning!
  JAg fick en bamsekram levererad, tack för den! :O))
  Jag har en ny blogg, men tappat adressen i huvudet, men det finns på min hemsida under ”blogg” enligt min webmaster!

  Jag har lite dåligt med inspiration just nu, det är en massa annat som drar, datorn hamnar lite på undantag därför, men du vet hur det är, det går i vågot, så snart kanske jag tjötar hål i huvvet på alla mina besökare! :O)))))
  STOR kraaaam fina du så hörs vi!
  /
  B

 4. Anita skriver:

  Bettan … jamen nu har jag ju hittat din blogg. Märkligt, jag tyckte jag klickade på blogg på din hemsida häromdagen och hamnade på den gamla, som var borttagen, eller också så börjar jag bli totalt gaggig. Det var därför jag skrev i din gästbok istället. Men strunt i det. Nu har jag hittat den i varje fall 🙂

  Och vet du … just nu har det börjat snöa här 🙂 Hoppas det blir några centimeter så det i varje fall blir liiite skydd för trädgården. För imorgon och på måndag ska det bli riktigt kallt.

  Ha nu en riktigt God Fortsättning så hörs vi som sagt 🙂

  Stor kram tebaks till dig Bettan!
  Anita

 5. Eva skriver:

  Kära lillasyster!
  Idag är det redan dag 3 på det nya året. Jag har gjort lingonsemifreddo, som står i frysen. På spisen kokar potatisen till moset, som ska bli täcke till köttfärsröran, som är klar. Det blir Shepard’s pie till middagsgästerna, som kommer vid 4-tiden. Jag har också bakat ett tomatbröd, så gästerna kommer säkert att bli mätta. Tommy, Beah och Leah kommer inte för Bea har blivit magsjuk. Visserligen är Tommy och Leah pigga, men vi vill inte riskera något. Trist men så blir det ibland!
  Din förhoppning om några centimeter snö kära lillasyster, kommer nog på skam för nu har det slutat snöa! 🙂
  Jag ska gå och göra mig i ordning så att jag kan ta emot gästerna utan mjölfläckar på kläderna! 🙂
  Häsla Thomas så gott och vi hoppas ni får en fortsatt härlig helg!
  Kramar
  Storasyster, Kjell och Nessie

  P.S. I natt vaknade jag av att det kraffsade och dunkade i köket. En av skåpdörarrarna hade inte gått ingen helt och där kraffsade Nessie för glatta livet. Jag gick upp och fann att matskålen var tom. Jag fyllde på skålen och fröken Nessie behagade komma fram och äta. Hon har gjort så där tidigare när vi som är inneboende hos henne inte sköter våra åtaganden och hållar matskålen fylld! 🙂 Hon är helt underbar! 🙂 D.S.

 6. Anita skriver:

  Mmmmm …. lingonsemifreddo …. nu blev jag sugen igen. Och Shephard’s pie … det låter ju jättegott. Så himla trist att Bea har fått magsjuka. Hoppas att Tommy och Leah klarar sig.

  Ja någon snö att tala om blev det inte, inte ens här i utmarkerna 😉

  Vi ska inte äta semifreddo idag men det blir lammfilé med potatisgratäng. Och friterad camembert med hjortronsylt, friterad persilja och laktostabletter 😉 till dessert. Ja tabletterna är ju bara till mig. Kan tänka mig att camemberen är laktosstinn så det gäller att mota Olle i grind.

  Men … har ni inte skött era åttaganden mot Nessie. Jo, jo … då kommer surt efter. Jag håller med, hon är underbar den katten.

  Nu är det snart dags att börja förbereda maten. Hoppas att ni får en riktigt härlig kväll. Hälsa alla middagsgäster från mig och Thomas 🙂

  Kram från lillsyrran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s