Julkalender 2008 – Lucka 24

 
Så var det då julafton. Julen är ju traditionernas tid. Många är de traditioner jag har med mig från barndomen. Trots att mina föräldrar sedan länge är borta så är dom alltid närvarande under julen. Dom är med mig när jag sätter upp de gamla spröda bonaderna. Dom är med mig när jag hänger upp de gamla sköra glaskulorna i granen. Vackra minnen som jag bevarar i mitt hjärta.

Jag steg upp tidigt imorse när mörkret fortfarande omfamnade huset. Gick omkring och njöt av tystnaden och alla juldekorationer. Min egen stund medan Thomas fortfarande låg och sov.

Nu har klockan passerat lunchtid. Vi  har varit och lämnat en julblomma hos goda vänner. Nu ska vi värma upp uterummet och sätta oss att spela spel. En av våra egna traditioner fast det är första gången vi kommer att sitta i uterummer.  Senare blir det Kalle Anka med sherry och julgotter innan det är dags att gå ut på vår julaftonspromenad.  När vi kommer hem så ska vi duka upp julbordet där det mesta är förberett. Men potatis ska kokas, prinskorv stekas och jag ska göra ett par egna laxsåser.

Så småningom, framåt 21-tiden, ska vi ha lite julklappsutdelning. Vi drar ut på det så länge som möjligt … ja vi fösöker dra ut på julafton så länge som möjligt. 

Som jag skrev förut så är ju juletiden traditionernas och minnenas tid. Idag tänder jag ljus för mina nära och kära som inte längre finns hos mig och dom kommer att finnas i mina tankar. Ett par rader ut Py Bäckmans fina sång ”Koppången” tycker jag passar bra.

Och jag vet att dom som har lämnat oss har förstått att vi är,
liksom fladdrande lågor så länge vi är här …

Just nu har lätta snöflingor börjat falla utanför fönstret. Det är ju precis som det ska vara på julafton 🙂 Jag vill med denna sista lucka i 2008 års julkalender önska er alla en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År … 2009.

En extra varm hälsning vill jag skicka till min käre bror och svägerska på ön i Roslagen. Brorsan … du har en speciell sak som jag kommer ihåg från jag var barn. Det är den där tomten som är en sprattelgubbe när man drar i ett snöre. Jag gissar att den har sin givna plats på väggen. Dra en gång i snöret så tomten sprattlar från mig 🙂

julkalender200824

Detta inlägg publicerades i Julkalender 2008. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Julkalender 2008 – Lucka 24

  1. Ditte skriver:

    Mina varmaste hälsningar och önskningar om en riktigt, riktigt
    GOD JUL
    kommer här, till dig goa, fina Anita!

    Stoooor vaaaarm kraaaam! / Ditte

  2. Agneta skriver:

    Så har jag äntligen lyssnat till ”koppången” som du skrev att du sjunger i kören. Gillar de rader du skrivit i ditt inlägg! Så sant så!
    Har aldrig hört talas om den tidigare och blev så glad när Kjell Lönnå presenterade den på SVt1 på Julaftonen. Kände ju, tack vare dig, igen både text- och musik- kreatörer:-)
    Ibland skall man ha tur!

    Tidigare på dagen, 18.00, var det en Nordisk konsert på SVT2 och där sjöngs min absoluta favorit, ”O Helga Natt” av 4 skönsjungande unga män. Snygga var dom också;-))
    Det var så där härligt så att håret ( det nästan obefintliga) reste sig på armarna….helt underbara röster, stämmor och härligt arr. Tyvärr vet jag inte vad gruppen heter, men de påminde lite om ”Il Divo” fast med betydligt bättre röster. Den sången är helt perfekt för fyra sångare. Jussi Björling, i alla ära.

    Höll på att missa den då jag var i köket, men de första tonerna är så härligt välbekanta, som små trippande barnafötter mot golvet, så jag parkerade mig framför TV:n och bara njöt i fulla drag.
    Attans att min video är trasig…Grr..!

    Läser om din brors ”sprattelgubbe” vilket påminner mig om att jag hade en sådan i barndomen, men den är väl utsliten, för den finns tyvärr inte kvar. Men minnet finns ju, och det är viktigt. Läser att din julafton var väldigt trevlig och lååååång…precis som det skall vara.-)
    Några snöflingor hade vi inte här nere, bara kyla och nu är blixthalkan på gång, säger meterologerna….usch.

    God fortsättning på helgen!
    Kramen, Agneta

  3. Eva skriver:

    Jag kommer att sakna din julkalender käraste lillasyster!
    Men å andra sidan är det också så härligt att det så sakteliga har börjat vända! Idag är det litet grått. Vi har haft besök av Tommy, Bea och Leah., som så gärna kommer till farmor! 🙂 Vi behöver inte tänka på middag idag, för den bjuder Kjells mamma på. Det ska bli så trevligt! Nu ser vi också fram mot nyårsafton och våra kulinariska utsvävningar i ert kök, som vi får avnjuta i ert härliga uterum! 🙂
    Se till att ni får en fortsatt härlig ledighet! Hälsa Thomas så gott!
    Kramar
    storsyster

  4. lifeblog skriver:

    Vill önska dig och de Dina ett gott slut på 2008 och ett riktigt Gott Nytt År!
    Ha det skönt!
    /Solveig

  5. Catharine skriver:

    God Jul i efterskott och Gott Nytt År i förskott. Här har det idag varit ganska varmt, men ändå inte för varmt för det är en skön bris och lite mulet emellanåt. Imorgon åker vi tillbaka till Australien igen. Hoppas det inte är för varmt där, det har visst varit extremt hett ett par dagar. Jag har fotograferat massor så det lär ta ett tag att sortera upp allt även om jag har datorn med mig. Det är inte alla hotell som har bra internet uppkoppling även om de flesta verkar ha det.
    Ha en riktigt skön jul ledighet.
    Kram Cathy

  6. Lennart (bror) skriver:

    Hej min syster yster.Har sett till att jutomten har fått sitt spratt från dej.Den hänger i köket och tittar på oss när vi löser melodikrysset . HA DET BRA.Vi höres………………………….

  7. Mona K skriver:

    Hej Anita!
    Vill bara tacka dig för denna trevliga julkalender som du har skött så bra.
    Tack också för din blogg detta år, jag är så imponerad av ditt ”fotande”.
    Nu önskar jag dig och din man en härlig julhelg och ett riktigt Gott Nytt År 2009.
    Varm kram från Mona k

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s