Julkalender 2008 – Lucka 23

 
Tänk så härligt det är … kvällen före julafton. När allt börjar bli klart. Köttbullarna är stekta. Julskinkan ligger och väntar på sitt griljeringstäcke. I uterummet så brinner massor med små värmeljus som små stjärnor. Julgranen är klädd och allt pynt uppsatt. Skålen med nötter står på vardagsrumsbordet tillsammans med ett härligt fruktfat. På TV:n är det uppesittarkväll och vi tittar lite då och då.

Men så var det ju det här med lucka 23. Jag har helt glömt bort att jag skulle ta en bild. Den enda bild jag tagit idag är på en blomsteruppsättning som jag beställt från min favoritblomsterhandel, Högberga blommor. Jag fotograferade den så jag skulle komma ihåg nästa år hur den såg ut. Och då jag inte har någon annan bild så får den helt enkelt bli lucka nummer 23.

Så med den bilden så vill jag önska er alla en riktigt härlig julafton. Nu ska jag griljera skinkan och sedan är det dags att invänta tolvslaget. Då släcker vi ned allt  i huset utom julgranen och ljusstakarna och smakar av skinkan och lyssnar på ”O Helga natt” med Jussi Björling. Det är en härlig jultradition som vi inte vill missa. 🙂

julkalender200823

Detta inlägg publicerades i Julkalender 2008. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Julkalender 2008 – Lucka 23

 1. Anneli skriver:

  Vilken härlig tradition! OM jag hade människofamilj hade jag önskat mig en sån tradition! Musik är viktigt och julsånger för härliga! Sedan att bara få njuta i mörkret med endast gran och ljusstakar tända….åh så underbart det låter! Njuta och känna lugnet såhär timmarna innan själva julafton!

  Jag hoppas ni får en supermysig stund ikväll, att skinkan blir jättegod och att ni får en underbar julafton!

  kram!!!

 2. Catharine skriver:

  God Jul från Napier på Nya Zealand. Har lagt in två luckor till. Får se hur det blir med internet framöver. Hoppas ni får en härlig julafton med många klappar och god mat. Vi ska snart gå och äta middag.
  Kram Cathy

 3. Ditte skriver:

  Ni är så kloka och har så fin traditioner, du och Thomas. Ni tar vara på varandra och vardagen (och helgerna då! 😉 Ni lär fortsätta helgen lika trevligt och det gör ni rätt i!
  Sista pysslandet är väl färdigt hos dig nu, om jag känner dig rätt. Men, vilket man kunde förvänta sig, så är det inte det hos mig. 😉 Så nu skal här slås in klappar igen och skrivas rim och…..
  Ha en riktigt skön julafton, min vän och hälsa Thomas.
  God Jul!! Och Varm kram!
  Ditte

 4. Bilal Chebaro skriver:

  Vilken härlig jultradition, önskar dig och din familj en skön jul och ett gott nytt år!
  /Bilal *o<|:-))

 5. Mona K skriver:

  Vilken underbar julgrupp, den är du väl nöjd med. Klokt av dig att fotografera den, det är alltid roligt att titta på gångna års blomster.
  God jul på dig! Mona K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s