Julkalender 2008 – Lucka 17

 
Hyacintfrossa! Just nu har jag 15 hyacinter, i olika fäger, står i uterummet för att inte börja blomma för tidigt. Dom säljer 3 st för 29 kr på ICA och då passar jag på att frossa. Jag har bland annat köpt en ny sort som ska bli lila. Ska bli spännande att se hur den blir.

Jag har alltid tyckt om hyacinter. Många tycker som luktar för starkt men jag älskar doften. Jag kan sätta näsan bland mina hyacinter och bara dra in doftpuff efter doftpuff.

För många herrans år sedan, i min ungdom, så drev jag upp mina hyacinter själv till jul. Nu förstår jag inte att jag orkade för det var ett väldigt sjå. Jag startade tidigt på hösten och lyckades, hur otroligt det än låter, alltid att få dem i blom lagom till jul. Det jag kommer ihåg var att dom blev helt enormt stora. Säkert dubbelt så stora som de man köper på ICA. Men det var då det. Det skulle jag aldrig ha ro att göra nu för tiden. Möjligen när jag blir pensionär.

Jag har alltså 15 i uterummet som jag ska ta in och sprida i huset när jag julpyntar den 23:e. Men … inte har jag kunnat låta bli att ha några inne redan nu inte. Jag har en hel korg med bara blå inne just nu. Dom går jag och luktar på titt som tätt. Då förstår ni kanske vad som kommer att komma i lucka 17. Jo, blå hyacintfrossa!

Hoppas ni har det bra och inte stressar för mycket utan stannar upp och bara njuter av de glimmande ljusen, julsångerna och … alla julblommor.

julkalender200817

Detta inlägg publicerades i Julkalender 2008. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Julkalender 2008 – Lucka 17

 1. Ditte skriver:

  15 hyacinter?! Så härligt!!
  Även jag älskar dess doft och på mitt köksbord står tre stycken som försöker blomma så smått. För mig får dem gärna blomma nu också köper jag några nya om några dagar. 🙂
  Maffig färg på den du förevigat, minst sagt!
  Jag ger alltid mina överblommade lökar till mamma, som petar ner dem i rabatterna hemma hos sig också har vi ljuvliga hyacinter som täcker en hel rabatt där på somrarna, att snusa på i solgasset. Inte dumt det heller!

  Stor kraaaam! / Ditten

 2. Catharine skriver:

  Oh så fina hyacinter. Sitter just nu i First Class loungen på Singapores flygplats och har druckti en kopp kaffe. Vi ska gå och duscha och byta om snart och sedan vandra runt lite bland affärerna. Det är många timmar tills vi åker vidare. Här är det den 18 dec och kl är runt 9 på morgonen.
  Ha en bra dag.
  Kram Cathy

 3. Anita skriver:

  Ditte … så du tycker precis som jag om doftpuffarna från hyacinter. Och att plantera dem i trädgården har jag ännu inte gjort något år. Men det låter ju jättehärligt med en rabatt som bara har hyacinter. Ett doftande hav av hyacinter … det låter ju alldeles förträffligt härligt.

  Stor kram tebaks … Anita

  ———————————

  Cathy … men så roligt att höra ifrån dig. Nu har jag fått rapport både från Frankfurt (i luften ovanför i varje fall) och från Singapore. Kanske du ännu inte flugit vidare. Det var ju många timmar kvar när du skrev kl 2:34 inatt, svensk tid.

  Ha nu en fortsatt skön resa. Jag vänta med spänning på nästa rapport!

  Kram Anita

 4. Ulla skriver:

  Ingen jul utan hyacinter. De doftar ju underbart! Jag läste i någon tidning att beroende på hyacintsort så doftar de olika starkt. Det finns hyacinter som bara doftar svagt. Men jag vill ha den starka doften, då är det jul. Men såå många som du har, det har jag inte 🙂
  Det var en ovanligt starkt blålilafärgad hyacint, så vacker. Jag har fått för mig att de blåa doftar mest, men jag vet inte om det är så.
  Kram Ulla

 5. Anita skriver:

  Ulla … härligt att höra att det inte bara är jag som älskar hyacintdoften. Så många som 15 skulle jag inte haft om dom inte haft så förmånligt pris på ICA. Men dom försvann ganska fort. Det var många som passade på att frossa.

  Vet inte hur det är med att de blå doftar mer än de andra. Kanske är det så. Jag har ju en hel korg full med blå som blommar just nu och dom doftar enormt. Vet inte om det beror på att dom är blå eller om det är för att dom är många som står tillsammans. Men en sak vet jag. Jag ska snart åka hem och bara njuuuuta av dom. 🙂

  Har en liten kafferast nu. Ska jobba en stund till innan det är dags att åka hem för idag. Imorgon är det fredag och sedan långledigt till den 7 januari. 🙂

  Ha en bra eftermiddag och kväll!

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s