Julkalender 2008 – Lucka 14

 
Redan den 14 december. Lucia har passerat med ljus och värme och idag är det den 3:e söndagen i advent. Vi har druckit adventskaffe med glögg, pepparkakor och saffransbullar i uterummet.

Saffran ja. Denna väldoftande solgula krydda som kommer av den höstblommande krokusen Crocus sativus. Och tänk att det krävs ca 150.000 blommor för att få ett kilo saffran. Jag har alltid tyckt att det är så fantastiskt att det går att producera så mycket saffran så att jag, i vår lilla ICA-butik, kan köpa saffran närhelst jag vill. Och då är det ju inte bara vår lilla butik utan små butiker i … ja … Blattnicksele, Åmotfors, Korpilombolo eller var som helst. Håll med om att tanken svindlar.

Efter  detta så är det väl lämpligt att låta lucka 14 prydas av ett berg av saffransbullar. Och … det är mitt berg. Jag har bakat dom. Och så här guldgula blev dom av bara 0,5 g saffran. Det är också fantastiskt.

Ha nu en riktigt skön söndagskväll och en skön måndag likaså!

julkalender200814

Detta inlägg publicerades i Julkalender 2008. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Julkalender 2008 – Lucka 14

 1. Mona K skriver:

  Ditt berg av lussekatter ser jättegott ut. Jag älskar lussekatter och pepparkakor med för den delen. Har varit på luciafirande i en av pastoratets kyrkor i eftermiddag. Min systerdotter var lucia så det var lite speciellt denna gången. Det var med många små barn och barnkören var bedårande.
  Önskar dig en bra vecka! Kram Mona K

 2. Anita skriver:

  Mona … förstår att det måste vara speciellt och extra härligt att titta på Luciafirandet när din lilla systerdotter var med och var Lucia. Det är en så skön stämning kring Lucia och jag tröttnar aldrig på ljuset och luciasångerna. Men det beror nog på att jag sjunger i kör själv och imorgon är det julkonsert.

  Ha en bra vecka du också!

  Kram Anita

 3. Catharine skriver:

  mums, vad duktig du är som bakar. Idag lyser solen, nästan, och det är kallt ute. Det var ganska mycket frost inatt ser det ut som. Fåglarna fick påfyllt i sina automater så de är nöjda.
  Ha en bra måndag, det är väl nedräkning inför jul ledigheten nu?
  Kram Cathy

 4. Anita skriver:

  Ja liite vinterkänsla var det med frosten. Och fåglarna behöver mat vare sig det är kallt eller regnigt för naturens skafferi börjar tryta ny.

  Nedräkning är det. Inte bara inför ledigheten utan också inför julkonserten imorgon. Jag hoppas halsen håller …

  Ha det gott!

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s