Julkalender 2008 – Lucka 12

 
Vilken otroligt mörk dag det varit idag. Jag skulle åka iväg på ett möte när klockan var ca 13:30 och jag trodde jag tagit fel på tiden för det var mörkt som vid 17-tiden ungefär. Regnet vräkte ner och molnen var mörkt stålgrå.

Nåväl, i helgen är det dags att köpa både julgran och julblommor. Men jag tänker ta det mycket lungt för jag har dragit på mig en förkylning som jag måste försöka kurera tills på tisdag då vi har julkonsert i kyrkan.

När det gäller blommor till jul så har jag många favoriter. En som jag tycker mycket om är julrosen, Helleborus. Den kan man hitta i affärerna nu och den kan man ha över jul och sedan, senare fram i vår, plantera ut i rabatten. Och har man tur kan den blomma i rabatten till jul. Den som oftast blommar den tiden är den klassiska vita, Helleborus Niger. Jag har en sådan men det finns ännu inga knoppar på den. Fast förra året satte den knopp i februari.

Lucka nummer 12 får bli på en av mina Helleborus. Den bilden är tagen i den sköna månaden maj men det är likväl en julros, en limefärgad skönhet som jag inte har namnet på men det kan vara en Helleborus viridiflora.

Ha en skön lördag! Och kom ihåg att fira Lucia imorgon. Själv ska jag gå upp klockan 07:00 och titta på Lucia i TV.

julkalender200812

Detta inlägg publicerades i Julkalender 2008. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Julkalender 2008 – Lucka 12

 1. Catharine skriver:

  Jag köpte frö från England tidigare i år, bland annat en Hellebore som var mörkröd men jag tror inte jag lyckades få den att gro. Det var lite pyssel med de fröna, först frysa och sedan ha varmt och så kunde man sätta ut den i drivbänk. Vi får se om det blir något. Din är vacker så jag kanske ska prova att köpa en färdig planta istället.
  Tror inte jag orkar upp till kl 7 och lucia imorgon men de kanske visar en gång lite senare också. Det är Witchys födelsedag imorgon, hon blir 5.
  Krya på dig och ha en bra helg.
  Kram Cathy

 2. Anita skriver:

  Oj, ge Witchy en kram från mig. Tänk att hon är 5 år redan. Jag orkar nog egentligen inte heller upp kl 7 men jag vet att jag kommer att ångra mig om jag inte gör det. Jag tycker det är så roligt att höra vilka julsånger och vilka arrangemang dom har i och med att jag sjunger i kör själv.

  Ha en skön Lucia!

  Kram Anita

 3. Anneli skriver:

  Nämen OJ…det regnet får ni gärna behålla…eller skicka till Skåne *haha*
  Här har det varit en av de ljusaste dagarna på länge för vi har fått massor av snö och det snöade hela dagen igår! Såå otroligt vackert! :O)) Jag tog en riktigt lång promenade med min kamera och bara njöt!! Alla träd var alldeles snötyngda…otroligt vackert! Och det är lika fint idag fast det snöar inte just nu!

  Ha en riktigt skön lucia!

  Kram!

 4. Vilken härlig kalender du har Anita…jag följer den varje dag även om jag inte kommenterar. Ha en fin Luciadag!

 5. Agneta skriver:

  Vaknade 07.00 men lyssnade på radion och blev så besviken på julsångerna som jag inte kände igen melodin på. Gläns över sjö o strand, som är en favorit, lät hel konstigt. Är väl lite gammalmodig, men vill allt höra den ”riktiga” melodin. Kören sjöng fint annars.
  Skall se reprisen av Luciamorgon 20.00 eller på SVT24 senare. Synd att dom inte repriserar flera ggr. under dagen, det gör dom ju med så många andra program.
  Löste däremot Melodikrysset för första gången och där var det fina julsånger, så som dom skall låta.

  Krya på dig!
  Kramen

 6. Anita skriver:

  Anneli … men … har ni snö!!! Jag är jätteglad för din skull för jag vet ju att du älskar snö. Hoppas den håller sig kvar ett tag så du riktigt kan njuta av den.

  Slottsträdgårdsmästaren … så roligt att du följer min kalender. Hoppas allt är bra med dig så här i mitten av december. Snart går vi mot ljusare tider då våren nalkas.

  Agneta … Gläns över sjö och strand finns i två varianter och den som Alice Tegnér skrivit musiken till är den som är mest känd och den som de flesta (inklusive jag själv) tycker bäst om. Den som börjar med 4 toner på pianot innan sången börjar … don-don-don-don … Gläns över sjö och strand … Den andra versionen är skriven av Ivar Widéen och det var säkert den du hörde imorse.

  Tack alla för att ni tittade in!

  Kram Anita

 7. Annika skriver:

  Åh, sätt alla baciller av förkylning på utsidan farstun nu :o)
  Ljuvlig bild på julrosen. Underbart att se så här i mörkrets december. Tack för det!

  Kram Annika

 8. Ditte skriver:

  Jaha, julros………tänk det visste jag inte ens att det fanns en blomma som heter.
  Man lär sig mycket av dig! 🙂 (Och av Annika)
  Krya genast på dig också kan vi väl gemensamt beställa lite SOOOOOOL!! Minns inte när jag såg den senast…

  Kraaaaaaam! / Ditten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s