Julkalender 2008 – Lucka 10

 
Idag är det Nobeldagen och det har just ätits Nobelmiddag i Blå hallen. Själv så har jag ätit rågkakor med stekt ägg. Det var jättegott det också.

Ikväll så har vi snöblandat regn. Tittar man ut på gräsmattan så är det faktiskt lite vitt. Men vägen är blöt och moddig. Inte mycket till magiskt vinterland ännu men det kanske kommer.

Men det finns ju annat som är magiskt. Nallebjörnar till exempel. Det finns en affär i Södertälje där dom säljer massor med små söta nallar. Och till jul så har dom klätt dom med små tomteluvor och satt dom i skyltfönstret så jag kan titta på dom när jag går förbi. Visst blir man väl lite barn på nytt när man ser en nallebjörn. I varje fall blir jag det …

julkalender200810

Detta inlägg publicerades i Julkalender 2008. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Julkalender 2008 – Lucka 10

 1. Ditte skriver:

  Det ser minsann ut som ett riktigt julskyltat fönster, så som skyltfönsterna såg ut när man var barn, på tal om magiska vinterland! 🙂 När det var skyltsöndag på den tiden, medeltiden eller vad det blir, så var dagen värd sitt namn. För då gick man på snöprydda gator (förstås), med knarr under kängorna och tittade spänt och förväntansfullt i fantasirikt smyckade fönster, till affärer som var stängda, då det ju var söndag!
  Ett skyltfönster fullt med tomteklädda teddybjörnar hade inneburit lycka. Även på den tiden! 🙂

  Och här hemma har vi (eller i alla fall minstingen i familjen) minsann en liten ljuvlig nalle som när den tas fram, så nämns alltid ditt namn! 😉

  Storkramen! / Ditte

 2. Anita skriver:

  Ditte … du beskriver skyltsöndagarna då … på medeltiden 😉 på pricken. Och det bästa av allt var just att affärerna var stängda. Då var det magiskt. Man gick och väntade på den där söndagen. Jag kommer ihåg hur affärerna täckte för fönstren på lördagen och inte avtäckte dom förrän på söndagen … den magiska skyltsöndagen. Vi hade en musikaffär som hette Harry Anderssons hörna och där brukader det vara ett tomteband som spelade och sjöng alla typiska julsånger.

  Och … den lilla nallen … den är naturligtvis inköpt i den magiska nallebjörnsaffären. Men det hade du nog redan gissat 🙂

  Storkramen tillbaka … Anita

 3. Eva skriver:

  Åh lillasyster, nallarna är ljuvliga! Synd bara att det doftar så starkt i butiken som säljer dem, jag mär nästan litet illa när jag går in där tyvärr! 😉
  Jag väckte tuppen idag och klev in på kontore 10 över 7. Ska vara med på ett möte som börjar om ca 10 minuter.
  Jag kommer att ringa dig kära lillasyster och be dig om en tjänst! 🙂

  Hälsa Thomas så gott!

  Kramar
  Storasyster

 4. Catharine skriver:

  Tittade just på nyheterna där de visade från julskyltning i New York. Snacka om ”over the top”. Jag gillar ditt nallefönster mycket bättre. Och det att affärerna var stängda eftersom det alltid var på en söndag, det tycker jag skapar mer julstämning än nu när folk bara rusar omkring hysteriskt och ska handla så mycket som möjligt.
  Ha en bra dag.
  Kram Cathy

 5. Annika skriver:

  Vilken underbar magisk affär. Tur att den inte finns i Göteborg för då hade lönen landat där… varje månad :o) Jag är fruktansvärt svag för nallar. De flesta nallar jag stöter på brukar följa med mig hem… Mikael blir alltid lika lycklig ;o) :o)

  En fin torsdag önskar jag dig… å nu är det snart helg… igen!

  Kram Annika

 6. Anita skriver:

  Eva … jag var inne i affären idag. Jag är förkyld men kände tvåldofterna ändå. Fast mig bekommer dom inte som tur är för jag tycker så mycket om att gå omkring där och titta. Och jag gillar tvåldofter. Och naturligtvis ställer jag upp och hjälper dig med det du vill ha hjälp med 🙂

  Cathy … ja i USA ska dom ju alltid vara värst. Dom verkar älska att lysa upp både hus och trädgård så det blir ljust som på dagen. En enkel stilfull julskyltning tycker jag bra mycket bättre om.

  Annika … anade att du var svag för nallar. Men dom är underbara och magiska. Och visst är det fantastiskt härligt att det är torsdag för då är det fredag imorgon. Och sedan är det bara en vecka kvar tills det blir långledigt. 🙂

  Tack för att ni tittade in. Det gjorde mig glad.

  Kram till er alla från Anita

 7. Laila skriver:

  Älskar den affären jag med! Men jag har också problem med alla dofter så jag får prepparera mig med så mycket medicin tyvärr.
  Älskar skyltfönstret dom gjort ♥

 8. Anita skriver:

  Laila … så kul att du tittade in. Så du gillar också affären men har som så många andra problem med dofterna. Det är synd för det är ju så mysigt att gå omkring därinne. Nu hade dom dessutom en vit öppen spis … en med olja istället för riktig eld. Så himla fin. En sådan skulle jag vilja ha.

  Tack för att du tittade in!

  Ha det bra!
  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s