I novemberkvällen …

Det är den 23 november 2008. Det stormar ute. Det dundrar och brakar när vinden öppnar sin mun på vid gavel och vrålar rakt ut. Det dånar i skogsbacken bakom trädgården när han tar tag i träden och böjer dom obarmhärtigt mot marken.

Det är isande kallt. Snön som far i luften landar aldrig, i varje fall inte här. Hur skulle den kunna landa när den bärs av vinden hela tiden, bort, bort, bort. Bärs bort i en vit våg. Vit som vintergatan ovanför oss.

Det är skönt att sitta inomhus en sån här kväll. Äta en smaskig smörgås och smutta på en kopp te. Långt från is och snö. Men is kan vara vackert också. Den kan frysa mitt i en rörelse och skapa ett böljande mönster. Hittade ett sådant mönster på gatan utanför vårt hus i början av november …

is20081123

Det är söndag kväll och en ny arbetsvecka rycker närmare. I morgon kommer jag att börja med min rapportering om vädret i den nya kategorin ”Väderspänning”. Jag har läst av hela förra veckans temperaturer och gjort lite andra vädernoteringar.  Ska göra det varje vecka till fram i vår. Det är så roligt att ha sånt att gå tillbaka och titta på kommande år.

En annan rolig sak som jag gjorde förra året var att jag hade en adventskalender (på min gamla blogg). Upptäckte när jag satt och läste den förut hur roligt det var att läsa den i år. Jag har därför efter moget övervägande beslutat att ha en adventskalender här på bloggen i år också. Med text och foton.  Kanske någon annan har lust att göra samma sak. Då är det bara att hänga på.

Nu vill jag avslutningsvis önska er alla som kanske tittar in här en riktigt härlig vecka. Ta det lungt i trafiken och göm öronen under mössan så ni inte blir bitna av vinden.

Detta inlägg publicerades i Filosofiska tankar. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till I novemberkvällen …

 1. Ditte skriver:

  Söndagkväll. Lugnet har lagt sig, middagsgästerna har gått och liten dotter nattas av sin pappa.
  Jag landade vid datorn, tog ett djupt andetag och tänkte mig en rofylld, stillsam avslutning av dagen.
  Av veckan.
  Hann in här och möts av en ljuvlig, frusen bild. Blå. Rofylld. Vacker.
  Och kommer i samma ögonblick på att jag har ett viktigt uppdrag imorgon som måste förberedas, både mentalt och praktiskt. Flera moment måste gås igenom, batteri till videokameran av proffsklass som ligger bredvid mig, måste laddas. Jag måste åka tidigare än vanligt till jobbet, jag måste vara i form, både mentalt och kroppsligt.
  Inget får misslyckas. Allt måste klaffa. Uppdraget kan bara utföras en gång, det ingen andra chans.
  Allt hänger på mig.
  Så blev det med min rofyllda, stillsamma avslutning av den hör veckan! 😉

  Men en gång till hinner jag njuta av din ljuvliga, vackra isbild! 🙂

  Önskar dig en bra veckaovandring till nästa helg!
  Och kan du tänka, vi har snö!! 😮

  Stor varm vinterkram! / Ditte

 2. Anita skriver:

  Oj Ditte … vad du än har för uppdrag så verkar det oerhört spännande, det känns nästan pirrigt i imin mage när jag läser att det måste klaffa, att det bara kan utföras en gång. Jamen då ska du veta att jag håller alla tummar och tänker på dig imorgon. Och jag är glad att det för en gångs skull är vi och inte ni som har snöstorm, eftersom du ska iväg tidigare än vanligt.

  Tack för att du tittade in. Nu håller jag tummarna för att allt ska gå bra imorgon!

  Varmaste vinterkramen tillbaka!
  Anita

 3. Ulla skriver:

  Vilken vacker isbild. I isen kan man hitta alla möjliga former och här på din bild böljar det så vackert. Och färgen är härligt isblå.
  Hoppas att snöstormen har bedarrat nu, jag har ju läst och hört om ovädret.
  Vi har haft det kallt i helgen, men soligt på dagarna och lugnt. Uterummet har hållit en temp runt ca 5 grader nu. Kamelian har avstannat lite, men det gör inget för då varar blommorna längre.
  Jag har köpt mina kamelior på Blomsterlandet. Det finns väl några Blomsterland runt Stockholm, har jag för mig. Jag var och tittade på vårt Blomsterland här, i veckan och de har Kamelior just nu. Dock bara en sort, den vanliga med röda blommor. Jag vill ha en med rosa blommor också, men det kan nog bli svårare att få tag i.
  Ha det så gott!
  Kram Ulla

 4. Mona K skriver:

  Det var en bra beskrivning på vädret även idag, snön yr och det blåser kraftigt här i Skaraborg. Var ute med min lille Malte förut men han hoppade och studsade av glädje. Skönt att sitta inne i värmen och nu ska jag sätta mig och lyssna på en talbok. Önskar också dig en bra vecka. Kram Mona K

 5. Annika skriver:

  Att det är isande kallt kan jag hålla med om. Å som han vrålar… Vinden… Det gör han nog bara för att han kan :o) För han måste väl ändå veta att vi föredrar lite lugnare andetag från honom :o)

  En sådan härlig blå isande bild. Abstrakt å vacker som bara en blå bild kan vara :o)

  Vad roligt med en adventskalender. Jag tror att jag hänger på och har en oxå. Om det blir så återstår att se… Jag skall i alla fall försöka öppna luckan i din kalender varje dag :o)

  Önskar dig en riktigt fin fortsättning på veckan å hoppas på att Vinden vrålat färdigt snart :o)

  Kram Annika

 6. Anita skriver:

  Så konstigt. Jag har skrivit ett svar här till alla men det finns inte med. Och inte ligger det för moderering heller.

  Nåväl … jag kan tala om att nu är inte vinden isande och vinande längre. Idag var rena vårtemperaturerna och solen sken när jag var ute på lunchen. Så det kan växla.

  Tack för att ni tittade in. Jag vill passa på att önska ett skönt avslut på veckan!

  Kram Anita

 7. Anneli skriver:

  Jag har tänkt hänga på med kalendern i år igen! Minns hur roligt och utmanande det var förra året så det ska bli så jag ska köra på! Kul att vi är några stycken! Kommer och hälsar på dig och din kalender så klart!!

  Trevlig helg!

  Kram!

 8. mgobilder skriver:

  Den bilden skulle göra sig som mycket stor på väggen

  mona//

 9. Anita skriver:

  Annika och Anneli … så kul att ni också hänger på med en kalender. Såg att Ulrica ska ha en i år igen. Det var hon som inspirerade mig förra året.

  Mona … roligt att du gillar min isblå bild.

  Ha det gott alla!

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s