Ett kraftigt lågtryck …

… har hittat en lämplig parkeringsplats. När det uträttat sina ärenden så drar det vidare.

När jag var liten så var jag väldigt lättroad. Jag älskade nämligen att lyssna på väderprognoserna. Jag minns hur jag satt bänkad på mattan framför radion och inväntade väderprognosen. Och allt som oftast så började den med … ”ett djupt lågtryck över Brittiska öarna drar sakta österut”. Men min favorit var sjöväderprognosen och då … Borkum Riff. Jag älskade det namnet. Som god tvåa kom Dogger och som klar trea Sandhammaren.

Idag är det nog kraftiga vindar både vid Sandhammaren och andra platser runt de svenska kusterna. Och lågtrycket är djupt. Det har regnat ordentligt i flera dagar nu. Frukosten intog vi imorse under infrans bleka sken medan regnet smattrade mot plasttaket.

Trädgården ligger och väntar därute.  Vindpinad bakom fönstrets regnvåta glas …

Hur skyddar sig nu alla mina älskade insekter mot regnet och blåsten? Alla fjärilar, humlor och bin. Förmodligen så vet dom hur dom ska göra för dom finns ju alltid där igen, när regnområdena dragit förbi. Och då kan dom svärma runt mina bolltistlar igen. Precis som den här lilla gröna skönheten gjorde för några dagar sedan …

Semestern fortgår. Regnet smattrar mot rutan. Materialet till staketet som vi ska bygga ligger och väntar. Men … en sak man vet säkert är att ”efter regn kommer solsken”. Så det är bara att vänta. Och det är ganska mysigt med regn också.

Hoppas ni alla har en bra dag. Med eller utan regn.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Ett kraftigt lågtryck …

 1. Cathy Smith skriver:

  Vilken underbar bild på bolltisteln! Och jodå, visst har regnområdet hittat en parkeringsplats (en väldigt stor en för den verkar alltså sträcka sig från Södertälje till Hässelby:-). Men regnet behövs så jag är inte så ledsen. Det enda är väl att det varit lite väl hårt regn och en del växter blir nedslagna och ledsna av det. Mina stora kaktusdahlior som äntligen börjat blomma verkar dock (peppar, peppar osv) klara det bra. Har en röd och en gulorange bredvid varanda som är så fina nu. Köpte knölar på Plantagen ganska sent på säsongen. Tomaterna växer och har många små gröna tomater, de står ute. Paprikorna får hur många frukter som helst, hoppas de klarar av att mogna allihop. Jag har till och med börjat knipsa av nya blommor och de små paprikor som hinner bildas för att ge de andra en bättre chans. Hanging baskets med surfinior och lobelia klarade inte hettan så bra, lobelior och surfinior verkar ha bränts sönder helt enkelt.
  Imorse gick jag ut med hundarna i ösregn – det var som att vada genom en å ute på fältet, men fortfarande ganska varmt. Några blomsterbönor som jag sådde (också relativt sent) har börjat blomma och de lökar med doftliljor jag satte både i kruka inne och ute i rabatterna har börjat komma med knoppar. Allt tar verkligen en enorm fart när det kommer lite regn.
  Ha en härlig dag med inomhus pyssel.
  Kram Cathy och vovvar och husse som kom hem från Australien i förrgår.

 2. Anita skriver:

  Hej Cathy … jo det är visst en jättelik parkering som regnet hittat 🙂

  Också här blir en det växter nedslagna av regnet. Bland annat mina vita rosor som färgat marken vit med nedfallna rosenblad. Skönt att höra att dina dahlior klarat sig bra i varje fall. Jag väntar med spänning på mina vita liljor som jag köpte på mässan i mars. En lyckades jag bryta av utav misstag när jag jagade liljebaggar härom dagen. Jättetrist men jag har sju till som jag hoppas kommer fint.

  Några tomater har jag inte i år. Dom har blivit så misslyckade de senaste två åren så jag vilade mig från dom i år. Men nästa år så ska jag försöka igen.

  Förstår att det måste vara jobbigt att gå ut i ösregn med hundarna. Jag kommer ju ihåg hur det var att gå ut med min Honey när renget vräkte ner. Hon var ju en Old English Sheepdog dessutom så hennes päls sög ju åt sig allt vatten.

  Ha en bra dag Cathy och hälsa vovvarna och husse så mycket.

  Kram Anita

 3. pudelflicka skriver:

  En otrolig fin bild på blomman med insekten.
  Hedvig

 4. Ulla skriver:

  Ja, nog har det regnat alltid! Vi fick en månads regn på en gång igår. Vädret slog om till höst över en dag, det känns som höst, i alla fall 🙂 Blåst har det gjort också. Men regnet behövdes nog efter värmeböljan och ibland är det faktiskt skönt med lite regn. Bilden på den gröna insekten är jättevacker! Är de dom man kallar för glasvingar? De brukar komma in lite senare när det är höst, då kan man hitta dem lite varstans, i badrummet, hallen mm.
  Vi får hoppas att det blir lite mer sommar igen, det är i tidigaste laget för hösten, även om jag gillar den 🙂
  Ha det så gott!
  Kram Ulla

 5. Britt skriver:

  Ja nu väntar jag på solen igen. Sandhamarn var jag på sem helt underbart.//Britt

 6. Anita skriver:

  Hedvig … tack för dina ord om min bild.

  Ulla … ja det var väl helt otroligt som det regnade. Jag har just vaknat till en morgon utan regn. Förhoppningsvis blir det staketbygge idag. Beträffande insekten så vet jag inte om det är en glasvinge. Men det är nog inte omöjligt för man brukar kunna se dom inomhus ibland. Och visst får det komma lite mer sommar 🙂

  Britt … ja Sandhammaren är inte bara ett vackert namn utan en vacker plats också. Förstår att du njöt av din semester där.

  Tack för att ni tittade in. Ha en riktigt bra dag!
  Anita

 7. Claus skriver:

  Så fin insektsbild. Nu har himlen torkat tårarna och dagen (onsdag) ser ut att bli fin. Solen lyser och det är stilla ute. Hoppas det blir så hos dig med / Claus

 8. Eva skriver:

  Jag tror men är inte säker, kära lillasyster att det är ett stinkfly som du har fångat så vackert på din bild! En vacker insekt med ett förskräckligt namn kan man ju tycka.
  Nu har himlen torkat sina tårar och här leker några solstrålar med tomatplantan på balkongen! Om dryg 6 timmar ses vi och det ska bli så himla roligt!

  VARMT VÄLKOMNA!!

  Kramar om dig i cyberspace så länge
  Storastyster

 9. Eva skriver:

  RÅTTELSE!!! Det är inget stinkfly!!

 10. Malin skriver:

  hehe men väderprognoser kan vara intressanta 😉

 11. Anita skriver:

  Claus … än så länge inget regn. Och luften känns ljum och skön. Naturen lyser grön efter de senaste dagarnas regn. Hoppas det fortfarande är fint hos dig.

  Eva … käraste syster. Nu är det minder än 6 timmar tills vi ses. Så det är inte något stinklfly men käraste du … vad är Råttelse för något 😉 Kraaaaaaaaaam syrran

  Malin … javisst är det så, är man lättroad så kan väderprognosen vara väldigt intressant. 🙂

 12. Annika skriver:

  Vilken härligt inledande text till ett lika skönt inlägg. Urmysiga macrobilder. Den genom rutan var en abstrakt läckerhet.

  Ja, nog regnar det en hel del… Fast onsdag & torsdag har varit sköna. Uppehåll i stort sett hela dagarna. Jag tror också de små bevingade vännerna… å andra utan vingar… i trädgården klarar alla skurar… var de nu än sitter å kurar…

  Ha de fint 🙂

  Kram Annika

 13. Anita skriver:

  Annika … ja man undrar ju var de sitter och kurar. För dom finns ju alltid där mellan skurarna.

  Vi har regn här idag. Hoppas solen skiner hos dig. Vädret är nyckfullt dessa dagar men jag njuter av min ledighet. En veckas semester kvar.

  Ha det gott Annika!

  Kram Anita

 14. Elisabeth skriver:

  Hej! Vad heter den lilla gröna skönheten? Den är verkligen vacker, men min son fick en invasion i sitt sovrum i går. Vi hittar den inte på Anticimex. Och det är väl ingen mal eller hur? Men snälla , hoppas någon vet namnet och hur man får bort dem ur huset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s