Semesterrapport!

Jaha … nu strular WP för mig igen. Jag ser bara halva bloggen då och då så jag skriver ett inlägg för att se om det rättar till sig. Det gjorde det förra gången.

Egentligen har jag inte alls tid att blogga för här pågår husmålning. Också ett semesternöje. 🙂 Jag har plåster på fem fingrar. Musklerna värker men jag mår bra ändå. Det är skönt att vara ute i friska luften.

Här har vädret varit bra senaste dagarna. Igår kom några regndroppar men det var allt. Precis lagom varmt, ca 21 grader. Perfekt husjobbarväder.

Kameran vilar just nu men jag tog faktiskt en bild igår. Den är på en av mina pelargoner. Blev så fascinerad av den. Den är inte speciellt vacker i växtsättet. Lite grov och kantig men … den har 21 blommor. Det är en sådan där som jag köpt billigt på ICA för några år sedan.

Med den bilden så vill jag önska er alla en fortsatt skön sommar. Jag kommer att vara lite upptagen med diverse projekt men kommer tillbaka till bloggandet om någon dryg vecka sisådär.

Ha det gott alla!

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Semesterrapport!

 1. Annika skriver:

  Å vilken härlig semestersyssla… att måla huset :o) Det gör vi oxå. Det tar sin tid… Tvätta huset, måla det två ggr å det får inte regna å inte vara solsken… Vårt hus är byggt -97 och vi har inte målat det sedan dess. Reklamen för Jotun Demidekk är hur sann som helst. Vi målar gärna… men inte så ofta ;o) Fantastiskt bra färg.

  Men nu blir det högtryck och några dopp i det blå står på tapeten. Kan inte hålla på å måla i evigheter. Jag skall pyssla lite med betong oxå… I mindre omfattning som krukor, fat, plattor etc till trädgården. Det skall bli kul eftersom jag aldrig prövat det. Men i år är jag riktigt sugen :o)

  Dina pelargoner är fantastiska och det är alltid en fröjd att få se dem på bild :o)

  Fortsätt njut av din semester Anita och hoppas plåsterlapparna på dina fingrar blir överflödiga snart :o)

  Kram Annika

 2. ulrica skriver:

  Men du.. måla huset, även om det är tungt så blir det ju så himla fint efteråt!
  Vi hoppas få råd att måla om huset och göra om vår altan.. kanske nästa sommar :).

  Din pelargonbild var så härlig. Just pelargoner som jag alltid tyckt varit ”tantblommor” har jag nu fastnat jättemycket för. Jag tror minsann att mammas fascination äntligen har smittat av sig.. jag ser i alla fall hennes glädje när jag bryr mig om och frågar en massa om hennes blommor :)).

  Jag har också faktiskt en sån stor fin röd pelargon på altanbordet.. och jag lovar, jag är nästan överpysslig med den *S*.

  Ta det nu lugnt med målning och plåstriga fingrar så hoppas jag att vi ses snaaaaart!!
  Jag har semester v. 31 och 32.. kan du möjligen någon dag då?

  KRAM

 3. Catharine skriver:

  Hmm, vi skulle nog egentligen behöva måla huset vi också. Det var ett bra tag sedan, tror det var 2000 för jag har för mig att jag inte hade någon hund då (och Roscoe dök ju upp 2001). Ron har varit jätte energisk och bytt plattor på framsidan nedanför vår nya veranda. Vi har nu jättefina schifferplattor där, grannen mittemot byggde ut sin veranda till modell jättestor och behövde inte så många plattor så Ron fick dem som blev över så att säga. Vi hjälper dem med Ebba, deras hund ofta så det blev lite som ett byte. Och tur är det för schifferplattor är jättedyra.
  Jag försöker komma på hur jag ska göra om några av rabatterna som behöver fräschas upp och göras om nu efter ex antal år med samma växter som inte är så bra längre. Än har jag inte kommit fram till så mycket 🙂
  Vattnar i uterummet gör jag minst 2 gånger om dagen, ofta 3 för paprikorna, de dricker som en häst. Men det ser ut att bli fina, och många, paprikor så det är kul.
  Hittills har det inte varit för varmt, ganska lagom faktiskt det har varit så pass svalt på nätterna att man sovit bra. Får se hur det blir framöver.
  Härlig färg på din pelargon. Jag har en liknande som jag köpte som stickling en gång för länge sedan från Easy Plant. Den blommar också mycket men växtsättet är inte så buskigt och fint som man skulle önska.
  Ha det gott och hoppas ni får lite semester i måleriet också.
  Kram Cathy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s