Det där med gyttjebad …

… verkar ju väldigt skönt, det inser jag nu. Man har ju hört talas om att man kan åka på hälsokur där man får lerinpackningar och badar i gyttja. Men jag har aldrig riktigt förstått hur skönt det nog är förrän jag såg denna gyttjebadare …

Jamen visst är den väl vansinnigt söt där den ligger. Och visst ser den ut att må bra. Jag upptäckte den vid Ulriksdals trädgårdar. Det är ett härligt ställe att åka till på dagsutflykt. Både plantshopen, slottet och dess omgivningar.

Något mer jag fascinerades av när jag var där var de enorma träden. I synnerhet detta som har en så kraftig stam. Och så rak den är. Och så vacker trädkronan är. Nästan som ett bonsaiträd … fast stort, om ni förstår hur jag menar. Tycker det var jättevackert.

Jaha, nu kan man inte sitta här längre. Det är dags för veckans gödselvattning av alla blommor. Det tar en bra stund.

En vecka kvar innan semestern. Jag hoppas ni alla får en riktigt bra vecka!

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Det där med gyttjebad …

 1. Mona skriver:

  Verkar vara ett ”svinmysigt” ställe 😉

  Mona/

 2. Bettan skriver:

  Är det en ek? En ”friserad” sådan? Då kan man ju bara tänka hur många hundra år den stått där och bevittnat händelser, kanske så långt tillbaka som Carl X Gustav, eller Drottning kristina, kanske tom Gustaf II Adolf! Eller nä föressten, han hade vart död i ca 5 år när slottet byggdes.. Tanken hissnar när man ser det på så sätt!

  Ulriksdal är en fantastiskt vacker plats, liksom alla våra slottsmiljöer är det, man sugs liksom bakåt i tiden, jag älskar det!

  Ha en fin måndag och hoppas gödslingen gick bra!
  Kraaam!
  /
  B

 3. pudelflicka skriver:

  Vilka fantastiska bilder du tar.
  kram hedvig

 4. Catharine skriver:

  Jodå, jag ser båda bilderna. Skulle faktiskt skriva en kommentar om det redan i eftermiddags men då gick strömmen helt plötsligt och sedan glömde jag bort det. Mycket annat kom i vägen. Här har verkligen regnat idag också, ganska skönt för jag har kunnat göra saker inne istället för att fixa i trädgården. Det behövs ibland det också, inne jobb alltså. Hundarna blir blöta ja, många handdukar går åt. Det blåser en hel del nu, kl är halv 10 på kvällen. Bara det inte håller i sig i flera veckor så är regnet bara bra.
  Ha en bra dag imorgon.
  Kram Cathy

 5. Tea skriver:

  hej anita!
  hoppas du har det lika bra som grisen!! 🙂

  kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
  tea

 6. Claus skriver:

  Vilka härliga bilder på så olika vis. Att kunna ligga så förnöjt och ”chilla”. Och gamla ståtliga träd, alltid lika fantasifullt. Gödselvattna, det blir det för mig imorgon, förlåt idag, ser jag. Nästan 50 pelargonplantor som ska vårdas. Tisdagsjobbet. Blev inget regn inatt trots kvalmig åskkvavhet.. Ha det så bra, Anita /Claus

 7. Anita skriver:

  Tea … jo jag har det lika bra som grisen. Här regnade det igår så jag hade bara kunna lagt mig i rabatten och haft gyttjebad 🙂 Kraaaam till dig också … Anita

  Claus … Så ni fick inget regn igår. Här vräkte det ner. Mina stackars malvor låg längs med backen. Får nog ta och binda upp dom tror jag. Du verkar ha ungefär lika många pelargoner som jag. Då blir det gödselvattning för dig idag alltså 🙂

 8. Anita skriver:

  Så konstigt det blev här då. Hälften av min kommentar lyckades jag ta bort. Men … då får jag försöka igen 🙂

  Mona … svinmysig va ordet. Tänk att få ta en sån lerinpackning. 🙂

  Bettan … precis så tänker jag när jag går under dessa höga ekar vid våra slott. Jag flyttar mig nästan bakåt i tiden. Det är en så mäktig känsla. Och vet du, det var första gången jag var vid Ulriksdal. Trot eller ej. Men bättre sent än aldrig 🙂

  Hedvig … tack snälla du 🙂

  Cathy … oj, hade ni strömavbrott. Förra gången vi hade det så kraschade min PC, hu så obehagligt det var. Men jag hade det mesta på backup som tur var. Jag ser båda mina bilder här hemma men inte på jobbet. Mycket skumt.

  En jättebra dag vill jag önska er alla!
  Anita

 9. Ulla skriver:

  Gyttjebad, ja, det kanske hade varit något då när det var 29 grader varmt. Grisen ser i alla fall ut att må väldigt bra 🙂
  Träd ja, det är något alldeles speciellt med gamla träd. Och ”ditt” träd är så otroligt vackert i formen. Vilken stam!
  Vi har några gamla ekar här på vår gård och de är så vackra och de är vi alla (med några få undantag) väldigt rädda om! De skapar harmoni och atmosfär.
  Ha det gott!
  Kram Ulla

 10. Anita skriver:

  Ulla … det är skillnad i temperaturerna kan man säga. För en vecka sedan var det närmare 30 grader och igår när jag gick och la mig var det bara 8. Men nu har dom väl lovat lite varmare och stabilare väder igen.

  Kram Anita

 11. ulrica skriver:

  Ja, jag tror att jag gör som grisen och har det bra :).

  Ulriksdals trädgårdar.. det har jag hört talas om… dit kanske vi ska ta en tripp i sommar? Fast.. vi får inte glömma räkmackan förstås *S*.

  Jag åkte faktiskt förbi Södertälje i helgen och vinkade åt dig i tanken :).
  Det började med att jag skulle åka till Upplands Väsby och köpa en kameraväska på annons.. och så fick mina föräldrar höra det och föreslog att vi skulle slå följe med dem till en antikhandel som de tycker om. Den låg lite utanför Stockholm sade dom, så vi hängde på efter och jag tänkte i mitt stilla sinne att en liten tur i Gamla stan kanske vi hinner då också :)… men det visade sig att antikloppisen låg ca 1 mil ifrån Nynäshamn *S*.. så det blev en heldag.. och vägen hem gick över backiga och kurviga vägar över Södertälje istället för motorvägen! Så det blev en trevlig men väldigt oplanerat lång tripp *S*.

  Nåväl, så kan det gå!
  KRAM

 12. Annika skriver:

  Jamen den ÄR vansinnigt söt där den ligger i gyttjan å har det skönt :o) Nästan så man önskar sig en spa-helg igen… i gyttja denna gång :o)

  Träd är fantastiska skapelser av moder natur. Ståtliga som få sträcker de sig högt upp mot himlen med stadig förankring på jordens stam. Urhäftigt tycker jag. Å det är en styggelse om sådana magnifika träd sågas ner. Vi hoppas det här får stå i evighet… :o)

 13. Eva skriver:

  Hej Lillasyster!

  Testar bara om det går att skicka något till dig från mig!

  Vi ses på lördag! Jiiiiipiiiiiiiii!!! 🙂

  Kraaaaaaaammmmmmm

 14. Anita skriver:

  Ulrica … jag kan lova att dom har jättesmarriga mackor på Ulriksdal också 🙂 När det gäller gamla ting så kan jag också rekommendera vägen ut mot Taxinge faktiskt. Där passerar man Turinge och där finns både Mångfaldens hus och Fattigstugan. Härliga ställen med massor med mysiga grejor.

  Annika … Spa-helg igen? Du har alltså haft spa-helg. Det låter härligt. Fast man behöver ju inte åka på spa. Man kan ju låna en liten bit av gyttjebadet på Ulriksdal 😉

  Eva …. snart ses vi …Jiiiiipppppiiiii 🙂

  Ha en härlig helg allihopa!
  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s