Lady in red …

Nu blommar hon … en av mina favoriter … Mme Julia Correvon. Hon är en klematisdam av sorten viticella med små till medelstora vackert röda blommor. Hon är väldigt rikblommande (åtminstone hos mig) och växer frodigt.

Igår kväll när jag kom hem så lyste kvällssolen så vackert i rundeln där hon klänger. Jag tog ett par bilder av min ”Lady in red”. En dam jag varmt kan rekommendera.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt, riktigt skön lördag!

 

Detta inlägg publicerades i I trädgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lady in red …

 1. pudelflicka skriver:

  Ja det var en vacker dam i rött ! Jag tycker mycket om klematis och hade i min gamla trädgård en helt fantastisk vit dam.
  Kram Hedvig

 2. Catharine skriver:

  Härlig klematis. Påminner lite om Södertälje:-) som jag har på framsidan. Ska ta och knäppa några kort så du kan få se. Borde ju vara ett måste för dig att ha:-)
  Photo Friday kan du nog gå med på ända fram till nästa fredag när det blir nytt tema. Man kan gå med när man har tid och lust liksom.
  Här är också väldigt varmt nu. Roscoe råkade bli utestängd i uterummet igen igår kväll. Han stannar oftast ute i vardagsrummet med husse och han sitter kvar och tittar på tv när jag och Witchy går och lägger oss. Igår var det ju väldigt varmt och då gillar han uterummet när man har dörrarna öppna. Ron gick runt och kollade och kallade på Roscoe när han gick isäng (det var nog vid 1 i morse) men ingen hund reagerade. Ron trodde att han låg under sängen. Vid 5 i morse tassade Witchy runt nedanför mig och jag vaknade och tyckte jag hörde ljud. Kikade ut bakom rullgardinen och såg in i uterummet, där stod Roscoe och såg glad ut. Han hade väldigt bråttom in i sovrummet sen. Han var lite sur att han inte fick spendera hela kvällen på vår nya veranda på framsidan där han kan ligga och kika ut mellan staketbrädorna och se ifall det går någon förbi.
  Nu ska vi ta en fika, jag har planterat alla knölar och lökar jag fick från EasyPlant. Väldigt varierande kvalitet, vi får se vad det blir.
  Kram Cathy
  ps. ska lägga upp länk till Photo friday i bloggen.

 3. Anneli skriver:

  Vilka fantastiska bilder!! Och vilken djup mörk röd den blomman hade! Underbart vacker!

  Jag har läst om ditt strul med bloggen och jag hoppas verkligen att det är löst nu och att de gör wordpress lika bra som det var innan de ”förbättrade” det! För du får så klart inte sluta blogga!!

  Jag önskar dig en trevlig söndag!!

  KRAM!!

 4. Ulla skriver:

  Vilken härlig clematis! Färgen, den är så vacker. Jag gillar mörka blommor, det är så fint. Jag har haft flera clematis i koloniträdgården, men de har inte trivts riktigt.
  En stendog efter två år. Jag tror vi har för mycket lerjord och det är ett väldigt grävande om man vill göra en planteringsgrop och jordförbättra.
  Den enda som trivs är Clematis Propertius, den lever ännu 🙂
  Kram Ulla

 5. Anita skriver:

  Hedvig … en vit dam, det låter fantastiskt vackert. Det finns en sort (som jag inte vet namnet på) som jag sett in England. Den är inte härdig hos mig men fantastiskt vackert. Den är vit med lilablå mitt med tänk av limegrönt. Fantastiskt vacker.

  Cathy … he he … ja det är ju faktiskt lite skandal att jag inte har en Södertälje. Jag försökte faktiskt med en för många år sedan men den dog. Jag tror att jag planterade den på ett lite dumt ställe. Det skulle vara roligt om du kunde fota din så jag fick se den. Hoppas Roscoe har hämtat sig efter sina äventyr nu.

  Anneli … ja den är verkligen vackert röd. Just nu så fungerar WP utan några som helst problem. Jag håller verkligen tummarna för att det inte börjar strula igen. För jag vill inte sluta blogga.

  Ulla … Clematis Propertius, den känner jag inte till. Men Mme Julia Correvon är väldigt lättskött. Vi har också väldigt lerig jord så jag har bytt ut väldigt mycket av jorden innan jag planterat mina klematis. Men leran ”äter” ju upp den andra jorden och tar så småningom överhanden igen, så vi får väl se hur länge mina klematis trivs. Jag njuter så länge jag kan av dom.

  Tack för att ni tittade in och skrev en rad. Och jag hoppas ni får en riktigt skön vecka!

  Kram Anita

 6. ulrica skriver:

  Åh, den är sååå vacker!! Och jag kan nästan känna ända hit hur du strosar där i din trädgård och doftar på den, kikar på den och fotograferar med stor glädje :o)

  Hos oss blommar vår stora klätterhortensia och den är så fin.. men inte sjutton har jag lyckats få en enda bra bild på de söta små blommorna :(.

  KRAM

 7. Annika skriver:

  Ljuvliga foton på Lady in red. Kommer på mig själv med att tänka på låten Lady in red. Den är nästan lika vacker som dina bilder här :o)

 8. Anita skriver:

  Ulrica … klätterhortensia är fantastiskt vacker. Jag skulle gärna vilja ha en men har ingen plats. Har inte så mycket ”klängställen”.

  Annika … det var precis den låten jag kom och tänka på när jag såg hur min klematis slog ut i full blom. Klädd i rött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s