En kväll i syrénernas tid …

En liten trädgårdsrapport. Det har varit frost de två senaste nätterna. Allt i naturen som sprang fram så fort har liksom stannat upp ett slag … mitt i steget. Men ändå så går det fortare än vanligt.

Jag gick snabbt från bussen för det regnade. Tog en snabb sväng i trädgården för att se vad som hänt under dagen.

Dropparna låg på daggkåpans blad …

Trots regnet och det obefintliga ljuset var jag tvungen att föreviga den vackra gula svavelpionen. En av mina stora favoriter även om den blommar ut snabbare än vad vanliga pioner gör …

Våra äppelträd är normalt väldigt sena men några utslagna blommor börjar nu anas …

Så plötsligt visade sig solen under några skälvande minuter. Jag rusade ut och fotograferade grannens syrén som börjat blomma så smått. Det är väldigt tidigt för jag minns hur syrénerna brukade blomma den veckan som det var skolavslutning …

Detta inlägg publicerades i I trädgården. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till En kväll i syrénernas tid …

 1. Laila skriver:

  Jag plockade mig en fin syrenbukett igår. Det doftar ljuvlligt i hela matrummet nu! 🙂 Jag håller med dig! Det är väldans tidigt för syrenen. Den var ju given i blombuketten som man lämnade till fröken…

 2. Anneli skriver:

  Jättefina bilder: Jag gillar dem allihop!! Visst är det så att Syrenerna blommade när skolavslutningen var runt den 10 juni…vi fick alltid gå till skogen och plocka stora buketter för att smycka kyrkan med när jag var liten! :O))
  Det är riktigt hemskt att det går så fort och är så tidigt…det ger mig nästan mardrömmar om hur det blir om 5-10 år…men å andra sidan..vem vet om jag lever då!

  Något jag är glad över i alla fall är att det blivit lite kyligare och mycket molningare. Kanske kan våren hålla sig en och en halv vecka till så jag får lite blommor med på bröllopsbilderna jag ska fotografera då! :O))

  Må gott Anita!!

  KRAM!

 3. Mona skriver:

  En underbar tid…men vist är allt tidigt..uppe i norr..från mina gamla trakter så brukade vi ha som riktmärke att häggen blommade då det var skolavslutning..å en vecka senare blommade syrenen……inte ens där stämmer det nå mera…

  Mona//

 4. Ulla skriver:

  Dina bilder är så fina, men det brukar de ju vara 🙂
  Jag har också skolavslutningen som riktmärke för när syrenerna brukar blomma. Och liljekonvaljerna brukade blomma lagom till Mors Dag.
  I år är det helt galet hur tidigt allting är.
  Och det går så fort också, körsbärsträdens blommor ”snöar” redan av träden.
  Idag ser det ut som vi kan få lite regn här, det behövs nog nu.
  Ha det så gott!
  Kram Ulla

 5. Ditte skriver:

  Den som gör som sägnens skomakare, är ledig ”mellan hägg och syren” fick ingen ledighet alls om den befann sig i Skåne, i år. De började nämligen blomma både tidigt och samtidigt.
  Nog är det lite svårt att hänga med i vårens skönhet i år, men skön är den och helt enkelt underbar!
  Rapsen strålar gul mot mig när jag kör till jobbet, sedan ett par veckor tillbaka, och omgivningen drunknar av allsköns färger av alla blommor. Är jag inte vaken innan dess så piggnar jag till av all prakt jag ser under resans gång. Det är en bra start på dagen, tycker jag! 🙂

  Och när jag kommer hem kan jag ju alltid fortsätta njuta här bland dina bilder! 😀

  Kramelur! / Ditte

 6. Cathy Smith skriver:

  Syrenblomman har du fångat så himla perfekt. Här har det regnat i två dagar nu och är ganska kallt. Det har inte varit varken trädgårds eller fotoväder. Igår låg jag för ankar i soffan hela dagen så det gjorde inget. Har åkt på någon konstig magåkomma. Imorgon ska jag iväg och valla med hundarna själv så jag hoppas jag är kry imorgon (och att det inte regnar:-)

  Ha en härlig helg.
  Kram Cathy

 7. Claus skriver:

  Håller med ovanstående om syrenerna. Men i Lund brukar de vara igång från sista veckan i maj, som jag kommer ihåg.
  Anita, vilken fin pion. Jag blir alldeles matt i knäna när jag ser den. Så fin..

 8. Anita skriver:

  Laila … ja doften av syrén är något av det bästa som finns. Hoppas din bukett håller sig fortfarande.

  Anneli … ja nog fick vi kallt alltid. Igår var det bara +2 och spöregn. Hoppas att det blir både blomning och vackert väder till din fotosession.

  Mona … nä det är inte mycket som stämmer i år inte. Jag såg att Hälsingland dessutom fått massor med snö igen. Hualigen … var tog den tidiga våren vägen egentligen?

  Ulla … mina rosa liljekonvaljer kommer nog att blomma till mors dag i år. Hos er har dom väl snart blommat ut. Såg att ni på västsidan haft skönt och fint väder veckan som gått, jämfört med oss där det varit isande kall vind.

  Ditte … rapsfält. Något av det vackraste jag vet. Jag minns Skånes härliga rapsfält. En skönare start på dagen kan man inte ha.

  Cathy … jag hoppas verkligen att din mage är ok igen och att det går bra med vallningen.

  Claus … javisst är min pion fin. Jag är så otroligt glad och stolt över den. Svalepionen blommar inte så länge men när den blommar … ja då sprider den enorm glädje. Och det blir fler och fler blommor för varje år som går.

  Stort tack till er alla för att ni tittade in och skrev en rad. Och jag hoppas ni får en skön helg, även om vädret inte visar sig från sin bästa sida.

  Anita

 9. Ditte skriver:

  Du undrar vart den tidiga våren tog vägen — den är kvar här hos oss i Skåne! 🙂

  Jag tog en skön promenad genom ett solbadande, stilla Malmö igår kväll. Det var varmt, ljuden dämpade förutom de av koltrastar och andra skönsjungare, jag mötte glada vandrare i kortbyxor och t-shirts och på den en gården efter den andra satt uppsluppna sällskap och grillade. Ljuvligt!

  Idag har vi visserligen lite moln men solen tittar fram emellanåt och temperaturen är omkring 20 grader. Plusgrader alltså! 😉
  Men vem vet, vi kanske får snö imorgon!

  Kramen! / Ditte

 10. Ditte skriver:

  Jag glömde nämna att luften var tjock av underbara, smekande dofter av syren, hägg och annat som jag inte vet namnen på! 🙂

  D

 11. Anita skriver:

  Ditte … dina ord låter som ljuv musik. Det känns som om jag vandrar i Malmö tillsammans med dig och njuter av den sköna värmen, dofterna och all fågelsång. Här är det mulet och regn och just nu har temperaturen nått +9. Men … jag är jätteglad att våren finns hos dig. Jag hoppas du får njuta av den imorgon också.

  Ha en skön kväll …

  Kram Anita

 12. Åsa V skriver:

  I min trädgård blommar också syrenen för fullt, även om det varit höstväder här en hel vecka nu… Var solen har tagit vägen någonstans fick jag ju just förklaring till i inlägget ovan! 🙂 Jag har jobbat så mycket under april-maj att jag nästan känner mig lite lurad på våren. Hur gick det till? Plötsligt står allt blom – och inget har jag hunnit med att fota. Rätt skönt ändå att våren pausat lite, så att jag får en chans att hinna i kapp den!

  Kram från Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s