Veckans akvarell – Sköna maj …

Jag har just kommit hem från en härlig resa i England där jag vandrat i undersköna trädgårdar och parker. Sett böljande gröna kullar och betande får. Jag har sett sluttningar lysa helt blå av ”Blue bells”.  Men när jag kom hem tog hjärtat ett glädjeskutt när jag såg …

… våra svenska björkbackar med hav av vitsippor. Det är så skirt och så vackert. Ljuset börjar bli solgult där det silas mellan de späda vårlöven och landar bland nyutsprunget gräs och skimrande sippor. Jag vet inte om det beror på att jag är svensk och uppvuxen i Sverige men jag tycker alltid att vår svenska natur är det vackraste som finns. Visst är det härligt att få möjligheten att resa till andra länder men … det är alltid ljuvligt att komma hem igen. Så veckans akvarell får därför bli min majakvarell, som också finns på min hemsida. Men jag kände att det bara måste blir veckans akvarell då jag vaknade till fågelsång och flödande sol och såg ”min” vitsippsbacke när jag tittade ut från vardagsrumsfönstret.

Så … välkommen Sköna maj …

 

Detta inlägg publicerades i Akvareller. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Veckans akvarell – Sköna maj …

 1. Ulla skriver:

  Hej Anita och Välkommen hem!
  Borta bra men hemma bäst, heter det ju. När man reser så uppskattar man nog vår egen natur mer, det är roligt att se annat emellanåt, men nog så roligt att komma hem igen.
  Och nu är väl den bästa tiden att komma hem till, när allt är så där ljuvligt fräscht och skirt, precis som på din fina akvarell.
  Kram Ulla

 2. Ditte skriver:

  HEJ!
  Är du hemma?! Redan? Trodde du skulle vara borta några dagar till…
  Välkommen hem! Hem till våren och allt det underbara som vaknar till liv nu!
  Hos mig har både bokskogen och rapsen slagit ut! Det MÅSTE vara ovanligt tidigt….men jag undrar om jag inte säger det varje år…? 😉 Men nu ÄR det ovanligt tidigt. Tror jag…

  Hoppas du haft en riktigt, riktigt skön semster! 🙂
  Stor kraaaaaaaam! / Ditte

 3. Mona K skriver:

  Hej Anita! Jag håller med dig helt och fullt, det finns inget vackrare än vår Svenska vår och sommar. Våren är nog allra bäs,t då njuter man av varje liten blomma och allt det gröna runt omkring. Vitsippan i all enkelhet är bedårande. Välkommen hem till allt detta vackra.
  Kram Mona K

 4. Eva skriver:

  Välkommen hem allra käraste lillasyster!
  I år sjöng jag Sköna Maj i soffan framför TVn tillsammans med en manskör på Ulvön. Det kändes litet sorgligt, men det var nog bäst i alla fall. Din målade vitsippsbacke är helt underbar, men allra ljuvligaste är ju de som finns runt omkring oss nu. Det går så rasande fort. Gullvivorna spirar i en rondell som bussen passerar på morgnarna. Det är skönt att du är hemma igen! Det ska bli underbart att få vara med på din resa när du har skrivit ditt resereportage! 🙂 Hoppas vi ses på tisdag.
  Kjell och Nessie hälsar! Hälsa Thomas så gott!
  Krammmmm
  Storasyster

 5. Claus skriver:

  Välkommen hem. Bra val av motiv. Dessvärre har vitsipporna börjat vissna ner, lite här och där, i våra skånska bokskogar. Nyfiken på din resa?

 6. Catharine skriver:

  Hej och välkommen hem igen.
  Vi hade en skön dag hos fåren igår och jag känner mig piggare igen. Det är nog en liten envis virusnisse som skuttat runt här bland bekanta.
  Ska bli spännande att läsa om din resa och få se bilder. Vi hoppas få hundpassning någon gång i slutet av maj eller början av juni och kunna åka iväg en sväng till Cornwall igen. Jag vill så gärna se The Lost Gardens of Heligan, har ju sett det på tv och det verkar fantastiskt. Jag klippte gräset igen igår och flyttade några blågullplantor och så strödde jag ut Stroller Kombi för att hålla ordning på maskrosorna.
  Kram Cathy

 7. Anita skriver:

  Tack alla ni som tittat in på min vårakvarell. Jag har just läst i tidningen att det ska bli riktig värmebölja till helgen. Det låter ju härligt. Fast … på sätt och vis känns det lite sorgligt att all vårblomning snart är över … men ändå inte, för snart kommer ju nya blommor … hmm, jag kan visst inte riktigt bestämma mig.

  Nåväl … jag njuter av värmen och grönskan. Hoppas ni alla gör detsamma! Ha en skön kväll i försommarvärmen.

  Anita

 8. Annika skriver:

  Ja, nu har vi det varmt å skönt… å ligger raklånga bland sippor å björkar som spirar av grönska…

  Ytterligare en vacker akvarell ifrån dig. Jag blir så glad i hjärtat när jag ser dina fina alster i akvarell. Å denna var givetvis inget undantag.

  Kram Annika

 9. Anita skriver:

  Och jag blir så glad av dina fina ord Annika. 🙂

  Hoppas du får njuta av naturen denna helg … som ju faktiskt är pingst!

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s