Veckans akvarell – Golden Gate

If you’re going, to San Francisco … be sure to wear som flowers in your hair. En riktig gammal hit från ”flower power” -tiden på 60-talet. Men för mig så har alltid Golden Gate-bron varit förknippad med San Francisco. Den röda bron som inte bara är röd för att vara röd. Den röda färgen är en skyddsfärg för att skydda mot väder och vind. Den gör också att bron syns extra bra i dimma … och dimma är det ofta i San Francisco. Och kallt.

Jag har faktiskt haft möjligheten att vandra på Golden Gate-bron. Jag gick bara en liten bit för det var enormt blåsigt och bron är lång … 2150 m. Men en mäktig känsla var det. Och en akvarell föreställande Golden Gate-bron hittade jag långt inne i garderoben. Den får bli denna veckas akvarell …


 

Detta inlägg publicerades i Akvareller. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Veckans akvarell – Golden Gate

 1. Catharine skriver:

  Härliga färger. Den som ändå kunde måla så….en dag ska jag lära mig, är det tänkt 🙂 Idag är det mulet i Hässelby, men ändå ganska varmt. Jag och mamma gick en tur med hundarna innan lunch. Roscoe satte in öronpropparna och var riktigt olydig den busen (bara för att man har någon ny människa med sig). Han fick gå i koppel men drog alldeles hemskt. Vi tänkte åka en sväng till Plantagen efter eftermiddagkaffet, köpa lite jord och bark och sånt. Och kanske en och annan liten planta…

  Om du inte fått ordning på WP och letar annan blogg kan kanske trädgårdsblogg.se vara ett alternativ. Jag har ju provat den ett tag eftersom jag var så less på WP då. Nu funkar WP för mig igen men jag har kvar trädgårdsbloggen. Tänkte ha den som lite mer för trädgård än foton i allmänhet. Den verkar trevlig och lätt.
  Ha en bra söndag, nu är bär det snart av till England eller hur?
  Kram, Cathy

 2. Ulla skriver:

  Javisst minns man den låten från flower-powertiden 🙂
  Jag har aldrig varit ”over there” i det stora landet men det är ju en härlig bild som du målat därifrån. Fina färger där blommorna tar upp lite av brons färger.
  Intressant med färgen för dimma, det kände jag inte till.
  En härlig vårdag har vi här idag, hoppas ni har det också.
  Kram Ulla

 3. Claus skriver:

  Som vanligt blir jag glad över dina bilder. Hoppas du börjar få ordning på uppladdningar av dina bilder. Men vad ser jag? Vad gör dina fina tavlor långt inne i din garderob? Där ska de väl inte vara? Ha en fin helg

 4. Anita skriver:

  Cathy … klart du ska pröva att måla. Foton kan ofta vara fina förlagor till akvareller. Jag kan fortfarande inte ladda upp bilder och jag har faktiskt gett upp. Så du har din trädgårdsblogg kvar!? Har inte tittat in där denna vecka för jag trodde du var tillbaka på WP när du fått det att fungera. Jag kan säga att jag faktiskt funderat på att ha två bloggar, en på WP och en på Trägårdsblogg för rena trädgårdsinlägg. Då inte WP fungerar längre och trädgårdssäsongen närmar sig med stormsteg så är det faktiskt ett alternativ som jag överväger mycket. Troligen blir det så efter det att jag kommit hem från England. Och … jag åker på torsdag morgon 07:00. Gissa om det pirrar i magen när jag tänker på det … 🙂

  Ulla … Thomas satt och tittade på V75 från Åby i Göteborg förut och sa att ”där verkar det vara riktig vår”. Här har fortfarande nordliga kalla vindar blåst. Men jag hoppas att det bättrar sig tills imorgon. Då ska jag plantera mina sippor och alla påskliljor som jag köpte efter påsk. Det är små, ”Tet a Tet”, som jag ska plantera runt mina Forsythia-buskar. Ett härligt soligt gult hörna ska det bli i trädgården. Annars så går jag mest och längar efter min trädgårdsresa. Kan säga att det pirrar i magen när jag tänker på den.

  Claus … du skulle bara veta hur många akvareller som ligger och samlar damm i garderoben. Men … då håller ju färgerna sin fräschör i varje fall. 😉 Glad blir jag när du blir glad av mina bilder. Hoppas jag kan fortsätta att göra dig glad med dem. Det finns en hel del till att lägga ut i bloggen. Och jag har nya planer på att ta upp mitt akvarellmålande. Jag ska åka till England i nästa vecka och samla inspiration och foton som ska bli blivande akvareller.

  Stort tack för era kommentarer … ni ska vet att jag uppskattar dom enormt mycket.

  Trevlig helg till er alla från … Anita

 5. Agneta skriver:

  Hej, Anita!

  Härlig akvarell, fina färger. Jag har bara sett bron från flygplansfönstret, och viss är den fin, men den visas så ofta i filmer på Tv så den har liksom tjänat ut nu, tycker jag.

  Annars är broar liksom balkonger, intressanta att beskåda.
  Så otroligt många olika former, så de kan bli till rena rama konstverken.

  Så går naturligtvis tankarna till ”Broarna i Madison County” med Clintan….en härlig film,men attans vilket eländigt slut. Då behövs stora näsduken…snyft.

  Ha det bra!
  Kramen, Agneta

 6. Anita skriver:

  Agneta … det där du säger om balkonger stämmer verkligen. En balkong kan vara ett riktigt konstverk. Och en naturlig inramning finns ju. Tänk när man ser ett hus med massor med balkonger och en riktigt prunkar av all sköns blomsterprakt medan de andra inte innehåller någonting. Jag har sett ett sådant hus och det var en märklig syn. Fascinerande.

  Och ”Broarna i Madison County” … en av mina favoritfilmer. Då går det bara inte att hejda tårarna.

  Ha en riktigt skön söndag. Här skiner solen men det är bara +0.6. Igår blåste fortfarande den kalla nordan men jag hoppas den drar sig tillbaka idag.

  Kram Anita

 7. Anneli skriver:

  Vilken fantastisk akvarell…underbara färger och roligt att läsa om den! Jag har fått lära mig något idag också! Tack! :O))

  Trevlig söndag!!

 8. Anita skriver:

  Tack Anneli … dina ord värmer. Och man lär sig något varje dag … visst är det härligt.

  Ha det gott!

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s