Veckans akvarell – April

Efter mycken möda och stort besvär har jag nu lyckats med att få in en bild i mitt inlägg så det blev en ”Veckans akvarell” ändå.

Denna akvarell finns på min hemsida så en del av er känner säkert igen den.

För mig så kom våren den här veckan. Och det var april som levererade den. Sommartiden gjorde att det fortfarande var sol när jag gick hem från jobbet. Färgerna har varit så där ljusa lätta och skira som dom är just i april. Gator och trottoarer har börjat sopats och gjort att luften fyllts med en speciell doft, en doft jag förknippar med vår. Fåglarna är härligt våryra och jag dras med i yran. Blommorna exploderar i trädgården i en härlig färgkaskad.

Precis den känslan hade jag när jag målade denna bild så jag kände att det var den som fick bli veckans akvarell. För nu känns det verkligen som vår i luften.

En härlig helg önskar jag er alla!

Detta inlägg publicerades i Akvareller. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Veckans akvarell – April

 1. Claus skriver:

  Du har fått till akvarellen precis utifrån din beskrivning. Delar den 🙂 Tack för det /cS

 2. Anneli skriver:

  Vilken underbar målning!! Och en härlig beskrivning av våren!! Och ja…nu är våren verkligen här! :O)

  Har du problem med wordpress? :O(

  Jag önskar dig en underbar helg!!

  KRAM!!

 3. Catharine skriver:

  Hej Anita,
  Jag har problem med WP just nu, det går inte att lägga in bilder alls, de rutorna kommer inte upp på sidan. Hmm, hoppas det löser sig snart.
  Ha en härlig helg, det verkar lovande med vädret i alla fall.

  Kram Cathy

 4. Ulla skriver:

  Mm, den här känner jag igen, den är så vacker och du har verkligen fångat våren i denna akvarell. Det ljusa och skira, innan grönskan kommer på allvar och vitsipporna som ännu blommar för fullt. Ja, visst är det vår nu, även om vindarna var lite kalla idag.
  (Jag gjorde ett blogginlägg i alla fall, var ju tvungen att testa om det fungerade och nu var det inga problem alls med bilder eller någonting, det gick lätt som en plätt)
  Ha det riktigt gott!
  Kram Ulla

 5. Bettan skriver:

  Ljuvlig Anita! Å visst är det vår.. I din målning känner jag doften av mylla och det första surret av vitsippsjagande insekter..

  Ha en fin söndag Anita!
  Kraaaaaam!
  /
  B

 6. Mona skriver:

  Skönt med en vacker och glad akvarell så här en regnig å grå dag som denna… Mina attans akvareller blir bara (/%¤%/)=)?)/%&% …bhaaaaaaaaaaaaaaaaa så svårt det är innan man blir varm i penselkläderna igen!

  Monafåna

 7. Catharine skriver:

  För mig funkar det inte alls att lägga in bilder just nu. Jag blev så sur att jag skrev en ilsken kommentar till WP. Jag har provat allt de säger att man ska kolla. FlashPlayer version etc. Ändå funkar det inte. Man kan bli sur för mindre. Mulet och ruggigt är det ute också…..

  Men jag är nöjd med mitt nya macro. Nu gäller det bara att lära sig hur man använder det på bästa sätt.

  Nu har en Talgoxe flyttat in i holken i trädgården i alla fall. Jag har borstat Roscoe flitigt ett par dagar och samlat håret i en sån där kopparspiral man har för fettbollarna på vintern. Den har jag hängt i klätterrosen som är precis bredvid holken. Rena hästen sängen till småfåglarna:-)

  Hoppas vi får en soligare vecka med bra fotoväder innan blåsipporna blommat ut.
  Kram från Cathy

 8. Eva skriver:

  Hej lillsyrran! Hoppas ni har haft en skön helg! Din akvarell påminner litet om en tavla som Olle Olsson Hagalund har målat, fast jag tycker din är vackrare, eftersom björkstammarna inte står som soldater i snörräta led. I fredags såg jag en hela matta av blåsippor i Stockholmsbacken när vi var på väg hem. Skatorna har byggt färdigt sina bon och snart ligger väl honorna på ägg. Ungarna lär födas när grönskan börjar skiras och den har den ju börjat göra på sina håll. Vi ses i kökssoffan i morgon som vanligt!
  Hälsa Thomas så gott!
  Bamsekramar från
  storsyrran och inte lika mycket Halta Lotta längre 🙂 🙂

 9. Catharine skriver:

  Näpp, jag har provat med att installer Firefox också och det fungerade i alla fall INTE! Jag har också gillat WordPress men mycket just för att det var enkelt att lägga in bilder och att det fanns många bra layouter att välja mellan. Alla andra extra finesser som det verkar som om de fokuserat på nu, dem kan jag vara utan.

  Får se om jag hoppar tillbaka till min blogger ett tag, eller trädgårdsblogg.se som jag tycker är fin (även om man kanske får stå ut med en del reklam). Jag har surfat runt lite bland de olika trädgårdsbloggarna och det verkar bra. Vet inte hur mycket bildutrymma man får förståss.

  Ja, snön yr här också fast det mesta i trädgården har smält nu. Vi ska iväg och valla får på lördag så jag hoppas verkligen att det blir uppehåll i alla fall.

  Ha en bra dag, vi hörs.
  Kram Cathy

 10. Åsa V skriver:

  Åh vilken ljuvlig vårbild!
  Precis vad man behöver fresta ögonen med en snöig dag som idag.
  För just nu verkar våren vara långt borta igen…..
  Ville bara kika in och önska en trevlig dag!
  Kram Åsa

 11. Catharine skriver:

  Nu byter jag till trädgårdsblogg.se. Det finns en länk bland mina länkar i WordPress. Kanske man kan gå tillbaka när de fixat allt.

  Ha det bra på mässan, hoppas du hittar Bothams Surprise. Den var annorlunda.
  Kram Cathy

 12. Catharine skriver:

  Under över alla under. Efter alla arga inlägg till WordPress fick jag idag på em ett mail från deras support. De hade gjort några bugfixar med uploadern och bad mig prova om det fungerade nu. Hmmm, tänkte jag surt, borde nog låta dem svettas lite (ifall de nu brytt sig om det). Men sedan blev jag ju nyfiken och provade i alla fall – och, det fungerade. I alla fall idag.

  Hur var det på mässan förresten? Hittade du din pelargon?

  nu är det sängdags för mig.
  kram Cathy

 13. Anneli skriver:

  Anita! Du är för gullig! Dina ord värmer mer än du kan ana och jag blir så glad varje gång du tittar in och skriver en hälsning till mig!
  ja, just nu har jag kommit in i en väldigt produktiv period men det kommer dala…förr eller senare..så det är bäst att passa på! :O))

  Må jättegott!!

  KRAM!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s