Veckans akvarell – Fjordfantasi

Jag har alltid varit fascinerad av Norges fjordar. Kommer ihåg tältsemestrarna när jag var liten. När vi åkte genom Norge och såg de branta bergssidorna och fjordarnas gröna vatten. Som jag njöt!

Den här bilden är inspirerad av en bild jag sett någonstans samt på mina gamla minnen. Jag har låtit fantasin leka helt fritt men det får man ju som konstnär … det är ju det som kallas konstnärlig frihet 🙂

Idag, påskafton, ligger snön vit och gnistrande. Men det kommer en sommar. Kanske det kan bli en tur till Norge och de norska fjordarna, för att se hur de verkligen ser ut. Och kanske det då blir en ny akvarell målad. Man vet aldrig …

Norsk fjordfantasi

Detta inlägg publicerades i Akvareller. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Veckans akvarell – Fjordfantasi

 1. Anneli skriver:

  Så otroligt läcker Anita!! Jag blev helt förälskad i denna tavla!! Vilket ljus!! Vilka färger! Denna triggar igång min fantasi och där finns både älvor och féer och en massa djur som kan prata… Den är HELT UNDERBAR!! Speciellt det gröna vattnet…det riktigt glänser…jag är helt förbluffad…och tagen…av denna vackra bild!! Tack för att du visade den!!

  Och du…njut av den gnistrande snön medan den finns…det är vår snart nog! :O))

  Jag önskar dig en fin påskafton!

  KRAM!

 2. Anita skriver:

  Oj Anneli … så fina ord om min bild. Tack snälla du. Så roligt att du tycker om den.

  Ja snön njuter jag av … fast bara innifrån för det blåser en riktigt kall vind här. Det viner i fönstren. Snart är det i varje fall tid för påskbuffé och det ska bli gott.

  Jag önskar också dig en riktigt fin påskafton!

  Kram Anita

 3. Ulla skriver:

  Vilket ljus du har fångat här! Konstnärlig frihet, javisst, det är väl det det handlar om antingen man målar eller fotograferar. Regler är till för att brytas 🙂
  En tavla som ger en stark och mäktig känsla, en sådan där känsla som man får i naturen ibland. Mäktigheten och sinnesupplevelsen, det som man minns efteråt och som sätter avtryck i ens inre.
  Det har du återskapat så väldigt fint här.
  En fin påskaftonskväll önskar jag dig!
  Kram Ulla

 4. Catharine skriver:

  Håller med Anneli i allt, och så får den mig att tänka på Per Gynt.
  Kallt är bara förnamnet idag, men väldigt vackert och soligt. Det var under -10 inatt, brrrr. Jag tog in krukorna med primulor som jag haft ute på trappen, även fast de är under tag så var jorden alldeles frusen. Blommorna kanske inte gillar att tina för snabbt, men jag blev orolig att krukorna skulle spricka. Jorden var ju rätt våt innan av all snö och regn.

  Idag har vi varit till min mamma i Uppsala på påsklunch. Det var trevligt och mamma blev ju glad. Det var bra ruggigt hemma när vi kom hem efter flera timmar borta. Så nu sprakar brasan i kaminen igen och värmen återvänder.
  Ha en bra ledighet.
  Kram, Cathy

 5. Claus skriver:

  Håller också med Anneli. För mig ger den väcker den upp mycket fint. Fortsätt så.

 6. Anita skriver:

  Ulla … så rätt så … regler är till för att brytas. Man måste få leka ut sina känslor både när det gäller målning med pensel och med kamera. Tack för dina fina ord om min bild!

  Cathy … under 10 inatt och det verkar bli ännu kallare kommande natt för det är redan på väg under 10 och klockan är bara 2000. Så härligt det låter att kunna tända en brasa. Det är något jag längtar efter, en braskamin eller en öppen spis. Det var väl roligt att du fick glädja din mamma idag. Man blir glad själv av att glädja andra.

  Claus … stort tack för dina fina ord … jag blir ju jätteglad!

  Jag vill önska er alla en härlig påskaftons kväll och en härlig fortsättning på resten av påsken.

  Varma hälsningar Anita

 7. Mona skriver:

  Tycker om hur du fått ljuset att möta vattenytan…skimrar så vackert i lite guld-gröna mystiska färger som jag gillar…..
  mona//

 8. Anita skriver:

  Roligt att du gillar min bild Mona … hoppas du har det bra så här på påskdan. Själv har jag det bra men … jag har fått nog av snö nu … jag vill ha vååår.

  Ha det gott!

  Kram Anita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s