En härlig lördag …

Igår morse gick vi upp tidigt och gav oss iväg till trädgårdsmässan i Sollentuna. Åh, så härligt det var att gå där och frossa bland alla blommor. Jag köpte två pelargoner, en gul och en vit. Jag köpte också två jättevackra orkidéer. Jag ska så småningom se om jag kan ta några bilder på dem. Och så köpte jag en rosa trädgårdshatt med svart band på. Jätteläcker. Kanske tar en bild på den också så småningom.

När vi kom hem så gav jag mig ut i ”min” skogsbacke för att leta vårtecken. Visste att blåsipporna börjat titta upp och hoppades på att möjligen kunna fånga några på bild. Solen envisades hela tiden med att gömma sig bakom molnen. Den kom fram korta ögonblick men så fort jag skulle ta en bild … ja då försvann den … precis som om den retades med mig.

Vid kanten av vägen såg jag några sippor så jag la mig tillrätta på gångvägen. Det hade regnat på natten så det var mest lera där jag låg. Den leran satte sig naturligtvis på mina regnställsbyxor men vad gör man inte för att fånga blåsippor på bild. Hittade en liten knopp …

Blåsippeknopp

… och en som slagit ut …

Blåsippa

Sedan fortsatte jag en stig in i skogen där jag vet att det senare på våren brukar växa mycket blåsippor. I en backe hittade jag ett litet bestånd. Bilden blev lite o-organiserad om man säger så men … det var ju så det såg ut …

Blåsippsbestånd

När jag var på väg hem såg jag plötsligt något som lyste rosa i skogen. Det var tibast som blommade på bar kvist, en vacker men giftig växt.  Några bilder blev det och de får bli avslutningsbilderna från min sköna vårpromenad …

Tibast

Tibast - närbild

En härlig promenad var det. När jag kom hem upptäckte jag att jag varit ute i nästan 3 timmar. Tiden går fort när man letar vårtecken. Och det var skönt att jag var ute så länge igår för idag så vräker regnet ner. Men man får vara glad att det är regn och inte snö … för efter gårdagens möte med blåsipporna … ja då längtar jag ännu mer efter våren med skir grönska och blommande vitsippsbackar.

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En härlig lördag …

 1. Ulla skriver:

  Underbara bilder Anita! Jag gjorde precis ett blogginlägg också, det bara regnar och regnar idag och när jag var klar, så gick jag hit för att se om du lagt in något nytt och det hade du ju.
  Tiden går jättefort när man är ute och letar vårtecken och att man blir lerig och dan, det struntar man ju fullständigt i 🙂
  Den rosa tibasten är också såå vacker!
  Ser fram mot dina orkidébilder sedan också 🙂
  Kram Ulla

 2. Mona skriver:

  Hejhå

  Ni är allt lite före oss där nere..här syns inga sippor än men det har varit plusgrader inatt så nästan alla snö som kom för nån dag sedan är borta. Å visst går tiden fort när man har roligt och trivs…..tack för att du visar oss här uppe lite fina bilder som ger oss hopp om att våren ska hitta hit också snart.

  Kram
  Mona//

 3. Eva skriver:

  Hej goaste lillasyster Anita!
  Dina bilder är så vackra och dina texter så härliga. Det är en ren njutning att gå in på din hemsida. Jag såg dig framför mig liggande på marken för att fånga blåsipporna… Jag har ju sett dig i auktion! 🙂 Jag lär mig en massa av dig och dina texter också. Massor med blommor och blader som jag inte haft en aning om vad de hetat tidigare. Tack för lektionerna!
  Vi ses i morn’!
  Kraaaaaaam
  Storsyrran

 4. Annika skriver:

  Sååå… de är här nu… äntligen :o) Lite lera, å regn… det hör blåsipporna till :o) Ljuvliga vårbilder Anita. Jag skall leta upp några skönheter i helgen… hoppas jag :o) Tibasten är så söt… hade ingen aning om att den fanns… att den hette så menar jag :o)

  Ha en riktigt fin vecka nu… med massor av vårtecken!

  Kram Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s