Veckans akvarell – En strand på Jersey

Jersey … en av kanalöarna. Där var vi en sommar på semester. Det är speciellt där. Lite England, lite Frankrike, ett skönt klimat och god mat. Många vackra vyer också. Och … många vackra stränder. Veckans akvarell är just från en sådan strand … stranden vid Plemont.

Med den vill jag önska alla en riktigt skön helg!

En strand på Jersey

Detta inlägg publicerades i Akvareller. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Veckans akvarell – En strand på Jersey

 1. Catharine skriver:

  Så härligt. Man blir lugn av att se på den. Har alltid velat åka till Jersey, men ännu inte kommit till skott. Ett resmål på önskelistan alltså.

  Idag har det varit skönt väder, sol, sen lite mulet och sen sol igen. Jag har rensat lite i trädgården, det som var kvar sedan i höstas och varit ut på två härliga hundpromenader. Och så har vi varit till IKEA och köpt en ny trasmatta till uterummet. Nu på eftermiddagen har jag tittat på galopp från England och vunnit några kronor också.
  Ha en härlig kväll.
  Kram
  Cathy

 2. Åsa V skriver:

  Åh, vilken vacker akvarell! Så varma och härliga färger!
  Målar du nu också, eller var det tidigare?

  Själv har jag bestämt mig för att börja teckna och måla igen. Jag ska banne mig utveckla det gamla slumrande intresset igen. Inte minst kan man ju ha nytta av det på jobbet . Originalare, fotograf och illustratör. Det vore något det! 🙂

  Ha en fin helg!
  Kram Åsa

 3. Ulla skriver:

  Jersey ja, det verkar så fint, min man och jag har flera gånger tänkt att vi skulle resa dit, men det har inte blivit av, ännu.
  Din akvarell är så vacker, med varma toner och stranden ser verkligen inbjudande ut.
  Att gå vid en strand och bara vara, höra havets brus och insupa atmosfären, ja, det är något av det bästa som finns 🙂
  Ha en skön lördagkväll!
  Kram Ulla

 4. Mona skriver:

  Å som fd akvarell, olje, akryl-fantast så kan jag bara säga att det är himlaskoj att du visar dina bilder här…fd är kanske fel..gillar det ju än men det har ju bliit så att det är kameran man använder mest å tyvärr får penslarna stå där å vänta..å vänta..å vänta…
  tack för att du visar dina fina bilder…för var gång jag kikar in så växer suget..liksom Åsa sa…kanske man skulle……hm…

  Mona//

 5. Bettan skriver:

  Oh så vackert! Äkta akvarell eller en vacker Anitaphotoshop från likaledes vacker bild??!

  Välkommoen till WordPress, en bloggportal jag tycker håller världsklass!

  Kraaaaaaaaamar och fortsatt fin helg till dig!
  /
  Bettan

 6. Anita skriver:

  Cathy … Jag kan rekommendera Jersey. Det är en av de resor jag gjort som jag minns väldigt väl, så jag hoppas att du får bocka av det på din önskelista så småningom. Ny matta till uterummet, det låter så härligt. På måndag så kommer en snickare hit och tittar på vinterboning av vårt uterum och ger offert. Jättespännande! Och grattis till galoppvinsten!

  Åsa … jag har inte målat på många år men jag börjar längta efter det och har bestämt mig för att försöka mig på det igen (fast det blir nog framåt sommaren). Det är därför jag har plockat fram alla mina gamla akvareller som har legat djupt undanstoppade i en garderob … för att liksom peppa mig själv att komma igång igen. Jag har aldrig målat blommor förut och det längtar jag efter att försöka. Jättekul om du också börjar teckna och måla igen.

  Ulla … jag är övertygad om att Jersey vore ett resmål du skulle älska. Underbar natur. Du som bor vid kusten skulle gilla kustremsorna på Jersey. Det är verkliga naturupplevelser. Och så finns så mycket annat intressant på Jersey också. Så jag hoppas ni kommer till skott och åker dig en dag.

  Mona … det vore jätteroligt om du skulle börja måla igen. Och om jag kan hjälpa till att inspirera vore ju verkligt kul. Det verkar som om väldigt många som fotograferar idag har målat tidigare. Så det där man brukar säga att ”man målar med kameran” stämmer nog på många tror jag.

  Bettan … jovisst är det en äkta akvarell. Det enda jag gjort är att jag lagt den tunna svarta linjen omkring bilden. Tycker det kan vara kul att ta fram mina akvareller och ha ”veckans akvarell” som ett återkommande tema … så länge de räcker. Sedan måste jag börja måla igen så jag har något att lägga ut. 🙂

  Stort tack till er alla för att ni tittade in och lämnade en hälsning. Jag hoppas att ni alla får en riktigt skön söndag.

  Kram Anita

 7. Eva skriver:

  God måndag kära lillsasyster!
  Snart kommer nog min favoritakvarell………… innan dess njuter jag av alla dina andra vackra akvareller! Vi har inte bestämt riktigt vad vi ska resa i sommar. Jersy kanske vore något! Innan dessa upptäcker vi Göteborg tillsammans!
  Hälsa Thomas så gott!
  Kraaaaaaaaam
  Storasyster Eva

 8. Lotta skriver:

  Hej!
  Vi är en föräldragrupp som planerar en utbytesresa för våra simmare.
  Vill dock hitta en simklubb i ett annat land för att nå det internationella utbytet….kul för simmare att inte bara simma längd på längd. Vi tar gärna emot simmare från ett annat land i våra hem.Vet du nåt om detta där du är, om inte ber jag om ursäkt och vi får leta vidare , vi söker kontakt med en simklubb i det landet du är i. Underbar blogg!!!vill gärna komma dit!!!

  Ha det bäst//Lotta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s