Veckans akvarell – ”Med bedjande blick”

Förr i tiden så målade jag akvarell. Nu målar jag med kameran istället. Men på senaste tiden har jag börjat längta efter att försöka mig på att måla igen. Jag vet inte om det kommer att bli av men jag minns så väl den sköna känslan. När man satt med ett vitt papper framför sig och såg motivet växa fram.

Igår roade jag mig med att titta på mina gamla akvareller. Jag har inte haft dem framme på åratal. En del hade gulnat i papperet. Det var också roligt att se tekniken. Jag skulle nog måla annorlunda idag tror jag.

 Så funderade jag på att det vore roligt att arkivera dem på något sätt och samtidigt skriva de tankar jag hade när jag målade en speciell bild. Tänkte lägga in dem på min hemsida men … det är lite jobbigt att hålla på med hemsidan och då är det lätt att det inte blir av. Då kom jag att tänka på bloggen. Varför inte lägga in dem här, en gång i veckan kanske. Så sagt och gjort. Jag har nu skapat en ny kategori som heter ”Akvareller”.

Min första bild är från min ungdom. Jag älskar djur och när jag målade ville jag måla djur. Hundar kommer jag ihåg att jag tyckte var ”lättast” att måla. Så min första veckoakvarell är från 70-talet … en hund ”Med bedjande blick” …

Med bedjande blick

Detta inlägg publicerades i Akvareller. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Veckans akvarell – ”Med bedjande blick”

 1. Ulla skriver:

  Hej Anita, jag var inne på min blogg och redigerade ett äldre inlägg om paradisträdet och så tänkte jag titta förbi här innan jag loggade ut och då hade du lagt in ett nytt inlägg 🙂

  Men vad roligt och vilken bra idé att du ska lägga in dina akvareller! Bilder som bilder och det hänger ju verkligen ihop, målandet och fotandet.
  Hunden du målat är såå fin, blicken har du fått fram jättebra.
  Det ska bli kul att följa dina veckoakvareller.

  En blåsig natt har vi haft men nu har det lugnat ner sig.
  Ha det gott!
  Kram Ulla

 2. Anita skriver:

  Ulla … så roligt att du hittade min ”vovve”. Jo jag tyckte att det var dumt att mina gamla akvareller bara låg i en garderob och samlade damm.

  Här blåser det också men jag tror inte det är något mot det ni haft. Skönt att det lugnat sig nu hos er.

  Hoppas du får en riktigt solig och fin dag!

  Kram Anita

 3. Cathy skriver:

  Hej Anita,
  Vilken fin hund. Vad duktig du är som kan måla. Idag har det varit soligt och vackert men också ganska blåsigt. Var ute i trädgården en liten, liten stund och klippte ner några rosor och klematisar. Det är nog det tidigaste jag gjort det tror jag. Klematisar och rosor hade redan nya skott, och högt upp på de gamla grenarna också. Det känns nästan hemskt att klippa av dem, men annars blir det nog bara gängliga växter.

  Vi satt ute och fikade i hammocken ett par minuter, jag tyckte det var för kallt så jag gick in i uterummet rätt snart. Men det är absolut det tidigaste vi haft dynorna ute i hammocken. Ron räfsade lite på gräsmattan också så nu ser det fint ut. Hoppas det inte blåser imorgon för då tänkte jag jobba lite mer ute.

  Ha det så bra,
  Kram
  Cathy

 4. Anneli skriver:

  Vad duktig och kreativ du är!! Vilken fin vovve!! Jag önskar att jag kunde måla och teckna. Ser framemot att se flera av dina alster!!

  Jag önskar dig en trevlig lördagkväll!

  KRAM!

 5. Anita skriver:

  Cathy … ja viken otroligt fin dag det var igår. Men, blåsten var kall och hård. Jag hade en pelargonomplanteringsdag igår (som kommer att fortsätta idag). Jag höll faktiskt till i uterummet. Det var ganska kallt där av vinden men när solen låg på blev det drägligt. Jag kommer att skriva om det i bloggen om en stund. Tyvärr så har det dragit in gråväder så det blir nog att stå i köket och göra dagens omplanteringar för det krävs sol för att kunna vara i uterummet. Synd för det var väldigt praktiskt.

  Anneli … tack för dina fina ord om min ”gamla” vovve. Hoppas du fick en fin lördagskväll och att du får en härlig söndag.

  Ni får ha det så gott!

  Kramar Anita

 6. Agneta skriver:

  Hej!

  Vad roligt att få se dina akvareller igen. Jag har ju haft en del av dem på mitt Art Gallery, som jag nu tagit bort.

  Men inte skall dom ligga gömda, nä du vännen! Inom glas o ram på väggen ska de ju va.-)

  Kommer du ihåg min favorit som jag ville köpa en gång i forntiden?? Den med stranden där nere och vackra blomster och grönt?

  Ser fram emot detta, verkligen.

  Såg du förresten min foton på mina nyheter med sol, moln o himmel?
  Blir det snyggt att framkalla sådana tror du?

  Kramen, Agneta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s